EN

Encyklopedie rostlin tropů a subtropů

Libor Kunte, Romana Rybková


Unikátní encyklopedie tropických a subtropických rostlin
Autorské dílo přináší rozsáhlý přehled tropických a subtropických rostlin, které se pěstují jako okrasné nebo užitkové, popřípadě mají obojí hodnotu. Součástí knihy je souhrn jednoduchých pěstitelských zásad, terminologický slovníček a obsáhlý rejstřík. Přes 1300 autentických fotografií pochází především z tropů a subtropů. Přibližují nejen samotné rostliny, ale i jejich prostředí a použití v jižních zemích.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 576
EAN 9788026450535
Datum vydání 20.11.2023
Věk od 18
Formát 210x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 2,699
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autorské dílo přináší rozsáhlý přehled tropických a subtropických rostlin, které se pěstují jako okrasné nebo užitkové, popřípadě mají obojí hodnotu. Čtenář se s nimi může setkat během dovolené v jižní Evropě, na cestách do různých tropických a subtropických zemí, ale i v botanických a zoologických zahradách celého světa. Většina z nich je známá i u nás, kde je pěstujeme pro okrasu, ale do knihy jsou zařazeny i v Evropě méně časté a zřídka vídané druhy.

Mnohá neobvykle znějící jména rostlin patří starým známým rodům a druhům, které byly přeřazeny v botanickém systému podle nejnovějších vědeckých poznatků. Jednotlivé taxony jsou v knize zpracovány podle databáze PLANTS OF THE WORLD ONLINE, kterou provozuje Královská botanická zahrada Kew v Londýně a spolupracují na ní vědci z celého světa. Až na několik sporných výjimek odpovídají všechna jména rostlin v knize této databázi.

Součástí knihy je souhrn jednoduchých pěstitelských zásad, terminologický slovníček a obsáhlý rejstřík. Přes 1300 autentických fotografií pochází především z tropů a subtropů. Přibližují nejen samotné rostliny, ale i jejich prostředí a použití v jižních zemích.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM