EN

Jak přežít léčení

Veselé čtení o bolestech

Radkin Honzák


Známý psychiatr hledí na toto téma s nadhledem vyplývajícím ze skutečně dlouholeté praxe a se sobě vlastním humorem. Vysvětluje, jaký by měl být vztah pacienta a lékaře, v čem je náš pohled na naši nemoc jiný než pohled našeho lékaře. Jak zvládnout stres a bolest a jak by měla nemocného podpořit rodina.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 296
EAN 9788020456113
Datum vydání 29.04.2020
Věk od 18
Formát 145x225 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,59
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Jak přežít léčení? Není to jen tak, to může dosvědčit každý, kdo s nějakou vážnější nemocí zápolil. Známý psychiatr Radkin Honzák se na toto téma podíval s nadhledem vyplývajícím ze skutečně dlouholeté praxe a se sobě vlastním humorem. Vysvětluje mimo jiné, jaký by měl být vztah pacienta a lékaře, jak by spolu měli efektivně komunikovat, jak se liší jejich pohled na nemoc, jakou roli hrají v našem zdraví emoce, jak zvládnout stres a bolest a jak by měla nemocného podpořit rodina. Radí také, jak si poradit s depresí či různými úzkostnými poruchami.

To vše dovede autor podávat s bytostným optimismem, i když sám přiznává, že v reálném životě neplatí ani to, že jednou jsi dole a jednou nahoře. Nikdo na nás však nemůže být horší, než to dokážeme my sami. Dívejme se tedy na svět očima Malého prince a hledejme to pěkné. To blbé přijde samo!

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radkin Honzák

Radkin Honzák

Radkin Honzák vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. Ve Vyšehradu vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM