EN

Příběhy ze zoo - Sobík popleta

Věra Hudáčková Barochová


Vánoční dobrodružství malého soba odhodlaného splnit si svůj velký sen
Sobík Ruda se cítí osaměle. Žije uprostřed stáda dospělých sobů a jeho jedinou kamarádkou je sedmiletá holčička Bětka, která dokáže mluvit se zvířaty. Když se od ní dozví o sobím spřežení Santa Clause, zatouží se k němu přidat. Jenže u nás nosí dárky Ježíšek, a ten žádné spřežení nemá. Ruda se jen tak nevzdá. Rozhodne se změnit české Vánoce. Podaří se mu vyměnit Ježíška za Santu? A co na to děti, které už Ježíškovi napsaly o dárky pod stromeček?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Sylva Francová
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 88
EAN 9788025353998
Datum vydání 04.11.2021
Věk od 6
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,216
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ačkoliv je Bětce teprve sedm let, o tom, jaké bude její povolání, má jasno. Chce pracovat jako ředitelka zoo. Miluje totiž zvířata, a co je hlavní – dokáže s nimi i rozmlouvat.

Ruda je jediné mládě ve stádu sobů, a proto se často cítí osaměle. Blíží se Vánoce a Bětka mu vypráví příběh o jeho jmenovci, sobu Rudolfovi, který je vůdcem Santa Clausova spřežení. Jeho součástí by si přál být i Ruda. Jenže u nás nosí dárky Ježíšek, a ten žádné sobí spřežení nemá. Sobík si vezme do hlavy, že to musí změnit! Dokáže mu Bětka jeho bláznivý nápad rozmluvit?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Příběhy ze zoo"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Věra Hudáčková Barochová

Věra Hudáčková Barochová

Vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu v Jablonci nad Nisou a Katedru divadelní teorie FF UK v Praze. Po ukončení studia publikovala divadelní recenze a spolupracovala s Českým rozhlasem, pro který napsala několik dramatizací, sérii příběhů pro pořad Hajaja a původní rozhlasovou hru pro mládež Hanko, zachraň štěně! Obdržela čestné ocenění v Prix Bohemia Radio Autor za dramatický text Bratr není asparágus a s titulem Škola, základ malérů získala druhé místo v literární soutěži nakladatelství Albatros. Od roku 2018 píše knížky pro děti, do jejichž námětů často promítá svůj mimořádně silný vztah ke zvířatům.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM