EN

Psí hvězda

Skutečný příběh Lajky

Megan Shepherdová


Dojemný příběh založený na skutečném životě Lajky, fenky, která změnila svět
Lajka je toulavé štěně, které v ulicích Moskvy bojuje o přežití. Jedné noci je odvlečena ze svého úkrytu v průchodu, aby se stala hvězdným letcem – psem vycvičeným pro let do vesmíru. Lajka nemá důvěru k lidem, a tak se všemožně snaží utéct. Dokud však nepotká Ninu. Nina je osamělé děvče, dcera vědce v sovětském kosmickém programu. Když se v tatínkově laboratoři Lajka s Ninou setkají, vznikne mezi nimi silné pouto. Budou natolik statečné, aby se odvážily následovat své sny až daleko ke hvězdám?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Marcela Hebertová
Jazyk čeština
Původní název Dog Star
Původní jazyk angličtina
Počet stran 240
EAN 9788026440598
Datum vydání 31.01.2022
Věk od 10
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,434
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Lajka je toulavé štěně, které v ulicích Moskvy bojuje o přežití. Jedné zimní noci je odvlečena ze svého úkrytu v průchodu, aby se stala hvězdným letcem – psem vycvičeným pro let do vesmíru. Lajka nemá důvěru k lidem, a tak se všemožně snaží utéct. Dokud však nepotká Ninu.

Nina je osamělé děvče s hlavou plnou otázek. Její nejlepší kamarádka se náhle odstěhovala do Ameriky, a Nina tak musí čelit šikaně ze strany spolužáků úplně sama. Její tatínek navíc pracuje jako vědec v sovětském kosmickém programu a jeho práci postupně opřádá čím dál víc tajností.

Když se v tatínkově laboratoři Lajka s Ninou setkají, začne mezi nimi vznikat pouto, které pomalu rozehřívá chlad, jež jim oběma sídlil v srdcích. Zatímco boj o dobytí vesmíru mezi Spojenými státy a Sovětským svazem nabývá na síle, Lajka s Ninou odkrývají šokující tajemství a nepříjemné pravdy, které prověří sílu jejich přátelství. Budou natolik statečné, aby se odvážily následovat své sny až daleko ke hvězdám?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM