EN

Malý dům ve Velkém lese

Uprostřed hlubokých lesů a mezi Indiány

Laura Ingallsová Wilderová


Kultovní dílo americké dětské literatury v novém vydání
Píše se rok 1871 a osidlování Ameriky je v plném proudu. Laura bydlí spolu s rodiči a dvěma sestřičkami uprostřed wisconsinské divočiny. Do nejbližšího města je to na koni několik dní cesty, to ale Lauře vůbec nevadí – život v lese plném medvědů, pum a vlků je přece úžasné dobrodružství. A když tatínek vytáhne housle a zahraje, to je veselo! Klasické vyprávění neopakovatelným způsobem ukazuje krásné dětství v krásné přírodě se vším, co k tomu patří.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Mila
Jazyk čeština
Původní název Little House in the Big Woods
Původní jazyk angličtina
Počet stran 176
EAN 9788000063485
Datum vydání 29.08.2022
Věk od 8
Formát 145x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,405
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Píše se rok 1871 a osidlování Ameriky je v plném proudu. Laura bydlí spolu s rodiči a dvěma sestřičkami uprostřed wisconsinské divočiny. Do nejbližšího města je to na koni půl dne cesty, to ale Lauře vůbec nevadí – život v lese plném medvědů, pum a vlků je přece úžasné dobrodružství. A když tatínek vytáhne housle a zahraje, to je veselo! Klasické vyprávění neopakovatelným způsobem ukazuje krásné dětství v krásné přírodě se vším, co k tomu patří.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Laura Ingallsová Wilderová

Laura Ingallsová Wilderová

Tato spisovatelka, novinářka, učitelka a v neposlední řadě farmářka se díky svým autobiografickým knížkám stala jednou z nejvýznamnějších amerických autorek literatury pro děti. Knižní sérii, v níž Laura popisuje radosti i strasti dětství a dospívání v divočině amerického Středozápadu druhé poloviny 19. století, si oblíbily generace malých i velkých čtenářů. Podle knih vzniklo hned několik seriálů i filmů. První dva díly vyšly v češtině nejprve souhrnně (pod názvem Uprostřed hlubokých lesů a mezi Indiány), a to v roce 1992. Po třiceti letech se k dílu Laury Ingallsové Wilderové vrátilo nakladatelství Albatros a začalo je vydávat po jednotlivých dílech a s novými ilustracemi – počínaje knihou Malý dům ve Velkém lese. Tu Laura Ingallsová Wilderová napsala v roce 1932, tedy až ve svých 65 letech. Následovalo dalších osm dílů, které své autorce zajistily celosvětovou popularitu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM