EN

Pan Buřtík a pan Špejlička

Zdeněk Svěrák


Rozpustilá knížka Zdeňka Svěráka o dvou nevšedních kamarádech vykouzlí úsměv ve tváři nejen u dětí, ale i dospělých.
Rozpustilá knížka Zdeňka Svěráka o dvou nevšedních kamarádech vykouzlí úsměv ve tváři nejen u dětí, ale i dospělých. Pan Buřtík a pan Špejlička společně prožívají jedno neuvěřitelné dobrodružství za druhým. Pojďte se sami přesvědčit, jaké nečekané příhody prožijí ti dva veselí chlapíci v Lékárně U Bílé myšky, na policejním ředitelství a v cirkuse. Dva příběhy napsal Z. Svěrák už v roce 1971 a 1972, v roce 2010 je obohatil o třetí, a vznikla tato veselá knížka s báječnými ilustracemi Jiřího Votruby.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Jiří Votruba
Jazyk čeština
Počet stran 68
EAN 9788000065854
Datum vydání 21.02.2022
Věk od 5
Formát 195x255 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,458
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Když se pan Buřtík a pan Špejlička poprvé setkali, dali se do smíchu. Smáli se sami sobě, vždyť jeden vypadal jako soudek, druhý jako tyčka. Ale hned

si byli sympatičtí, a vydali se zpečetit své nenadálé přátelství do restaurace Rozmarýnka. První si objednal dvanáct talířů tlačenky s chlebem (který asi?),

ten druhý lipový čaj a sušenku (kdo asi?). A pak společně vyrazili vstříc novým dobrodružstvím. Tak ať se vám oba pánové neztratí!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák je oblíbený český dramatik, scenárista, herec, autor písničkových textů a spisovatel. Je také jedním z tvůrců nesmrtelného Járy Cimrmana. Za svou literární tvorbu získal řadu ocenění, je trojnásobným nositelem ceny čtenářů Magnesia Litera. Mezi jeho nejčtenější knihy patří Povídky, Nové povídky, Po strništi bos, Pan Buřtík a pan Špejlička a Filmové příběhy. Stojí také za večerníčkovým seriálem Radovanovy radovánky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM