EN

Syn lovce medvědů

Karl May


Sběratelské vydání s kompletním ilustračním doprovodem Zdeňka Buriana v oblíbené edici KOD.
Syn lovce medvědů patří vedle volného pokračování Duch Llana Estacada právem k nejlepším mayovkám. V románu najdeme napínavé souboje, vtipné dialogy i zákeřného zloducha, který je po právu potrestán. Nechybí ani Old Shatterhand a Vinnetou, a vedle nich řada nezapomenutelných postav jako Hobble Frank, Dlouhý Davy nebo Tlustý Jemmy. Kompletní ilustrační doprovod Zdeňka Buriana je převzat z prvorepublikového vydání stejně tak jako z vydání v edici KOD.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Zdeněk Burian
Jazyk čeština
Původní název Syn lovce medvědů
Původní jazyk němčina
Překladatel Vítězslav Kocourek
Počet stran 294
EAN 9788000068558
Datum vydání 06.10.2022
Věk od 9
Formát 140x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Edice KOD
Hmotnost 0,503
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jde o historicky první mayovku publikovanou v češtině. Syn lovce medvědů též v roce 1958 jako první prolomil komunistický zákaz vydávat romány Karla Maye, tvůrce údajného braku. Tímto vydáním, respektive reedicí Syna lovce medvědů pokračujeme v edici KOD, jež je stále otevřena všem milovníkům exotického dobrodružství a též sběratelům.

Syn lovce medvědů patří vedle volného pokračování Duch Llana Estacada právem k nejlepším mayovkám. V románu najdeme napínavé souboje, vtipné dialogy i zákeřného zloducha, který je po právu potrestán. Nechybí ani Old Shatterhand a Vinnetou, a vedle nich řada nezapomenutelných postav jako Hobble Frank, Dlouhý Davy, Tlustý Jemmy nebo massa Bob. Dokonce i zlý náčelník Těžký mokasín náleží k nejslavnějším záporným postavám Karla Maye.

Kompletní ilustrační doprovod Zdeňka Buriana je převzat z prvorepublikového vydání stejně tak jako z vydání v edici KOD. V některých případech se ilustrace opakuje jak v kvaši, tak v později vyhotovené perokresbě, nicméně pro čtenáře tím vzniká zajímavé srovnání, jak se ilustrátor se stejnou scénou vyrovnal po letech, pokud byl nucen použít jinou techniku.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM