EN

Podobenství I

Ivana Pecháčková


Ježíš ke svým učedníkům často mluvil v podobenstvích. Zde jsou podobenství o rozsévači, o nebeském království, o dělnících na vinici, o pošetilých a prozíravých dívkách, o fíkovníku a také podobenství o dobrém pastýři. Ilustrace Anežka Velinská.
Biblická edice manamana se uzavírá posledními osmi příběhy Nového zákona, které dětem převyprávěla Ivana Pecháčková a ilustrovali je talentovaní čeští výtvarníci nejmladší generace. Který apoštol Ježíše zradil? A který zapřel? Co jsou to letnice? S těmito a dalšími otázkami dětem pomůžou přiložené metodické listy, které obsahují soubor úkolů procvičujících nejen porozumění a pozornost dětí, ale i jejich kreativní schopnosti.

Detailní informace

Číslo dílu 11
Jazyk čeština
Řada Nový zákon
Počet stran 30
EAN 9788075581105
Datum vydání 23.06.2022
Věk od 4
Formát 120x150 mm
Nakladatelství Meander
Edice manamana
Hmotnost 0,122
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Biblické příběhy převyprávěné Ivanou Pecháčkovou dětem ilustrují talentovaní čeští výtvarníci nejmladší generace – a z každého jednotlivého biblického příběhu vytvářejí originální umělecké dílo. Ve 25 příbězích z Nového zákona se děti seznámí nejen s jednotlivými událostmi ze života Ježíše, ale i s dalšími důležitými postavami a výjevy, které souvisí jak se vznikem a základy křesťanství, tak i s celou naší křesťanskou kulturou. Matka Ježíše Marie, Jan Křtitel, Máří Magdalena, Pilát Pontský a mnoho dalších postav jsou její nedílnou součástí. Bez jejich znalosti neznáme část sami sebe, část naší kultury, ale i část jednotlivých děl – jak mají dnešní mladí například číst slavný Bulgakovův román Mistr a Markétka či Steinbeckovo Na východ od ráje bez znalosti biblických příběhů?

Další tituly z řady "Nový zákon"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM