EN

Čas zpomalit

… dřív než nám život uteče

Tereza Škorupová


Seberozvojová kniha napsaná psycholožkou, která si všímá, jak kult rychlosti a zaneprázdněnosti negativně ovlivňuje naše duševní zdraví. Přináší zamyšlení, ale i praktické nápady, jak z toho ven.
Výzkumy ukázaly, že lidé, kteří stále někam spěchají a denně zažívají stres, k sobě obvykle nemají zdravý vztah. Autorka je psycholožka, která to sama zažila – ve svých 23 letech vážně onemocněla, a díky tomu zcela přehodnotila svůj pohled na sebe i na život. A zjistila, že pocity štěstí silně korelují se schopností milovat přítomnost a vnímat každodenní život a sebe sama v něm jako dar. K tomu je ale nutné zpomalit, abychom konečně viděli věci „za oponou“. I v tom vám tato kniha může pomoct.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 288
EAN 9788076509269
Datum vydání 17.07.2023
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,399
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Výzkumy ukázaly, že lidé, kteří stále někam spěchají a denně zažívají stres, k sobě obvykle nemají zdravý vztah a zažívají pocity prázdna. Tlak na výkon, který nás k nim dohání, je však v dnešní době běžnou normou, což je alarmující.

Autorka je psycholožka, která tyto pocity sama zažila – ve svých 23 letech vážně onemocněla, a díky tomu zcela přehodnotila svůj pohled na sebe i na život. A zjistila, že pocity štěstí silně korelují se schopností milovat přítomnost a vnímat každodenní život a sebe sama v něm jako dar.

K tomu je ale nutné splnit jednu zásadní podmínku: zpomalit, abychom konečně viděli věci „za oponou“, kterých si běžně nevšímáme. I v tom vám kniha může pomoct – třeba prostřednictvím 21 úkolů, které vás naučí meditovat s otevřenýma očima.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM