EN

Černobylské dívky

Anne Blankmanová


Katastrofa, která změní jejich životy. Přátelství, které vydrží navždy.
Na jaře roku 1986 se spolužačky Valentina a Oksana probudí a obloha nad jejich hlavami je vztekle rudá. Reaktor v jaderné elektrárně Černobyl explodoval. A než se stihnou vzpamatovat, ocitnou se ve vlaku do Leningradu, kde mají teď bydlet u Valentininy babičky. V roce 1941 musí Rivka utéct z Kyjeva dřív, než tam dorazí Němci. Její cesta je plná nebezpečí, protože jak Němci, tak Rusové ji zatracují kvůli židovské krvi. Dívky v roce 1986 i 1941 musí zjistit, komu věřit a jak si uchovat naději...
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Blackbird Girls
Původní jazyk angličtina
Překladatel Tereza Schlöglová
Počet stran 336
EAN 9788076615762
Datum vydání 15.08.2022
Věk od 11
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,371
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Na jaře roku 1986 se spolužačky Valentina Kaplanová a Oksana Savčenková probudí a obloha nad jejich hlavami je zářivě, vztekle rudá. Reaktor v jaderné elektrárně, kde pracují oba jejich otcové – Černobylu – explodoval. A než se stihnou vzpamatovat, obě dívky, které se nikdy neměly rády, se ocitnou ve vlaku mířícím do Leningradu, kde mají bydlet u Valentininy babičky Rity Grigorjevny, se kterou se rodina už dlouho nestýká.

V roce 1941 musí Rifka utéct z Kyjeva dřív, než tam dorazí Němci. Její cesta je obtížná a plná nebezpečí na každém kroku, protože jak Němci, tak Rusové ji zatracují kvůli její židovské krvi.

Dívky v roce 1986 i 1941 musí zjistit, komu mohou věřit a jak si uchovat naději uprostřed tragédie a nebezpečí. Podaří se jim to?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM