EN

Paříž, město lásky a nenávisti

Zbyněk Kašpar


Kniha pro všechny milovníky Francie
Po úspěšných knihách Kruté příběhy sladké Francie I. a II, a cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) přichází plzeňský spisovatel a průvodce Zbyněk Kašpar s knihou, která je věnována Paříži. Zajímavosti z minulosti i současnosti Paříže čerpá autor z literatury, ale také z vlastní zkušenosti průvodce, protože jak sám říká: „Jen průvodce nejlépe ví, co turisty skutečně zajímá.“ Čtenáři se v ní dozví, proč jedli Pařížané krysy, proč je Paříž považována za město lásky, i o temných dobách okupace Německem.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Teresa Šmolíková
Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788074075117
Datum vydání 03.11.2022
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Garamond
Hmotnost 0,406
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Po úspěšných knihách Kruté příběhy sladké Francie I. a II, a cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) přichází plzeňský spisovatel a průvodce Zbyněk Kašpar s další knihou pro milovníky Francie, která je tentokrát věnována Paříži.

Zajímavosti z minulosti i současnosti Paříže čerpá autor z literatury, ale zejména z vlastní zkušenosti průvodce, protože jak sám říká: „Jen průvodce nejlépe ví, co turisty ve Francii skutečně zajímá.“ Kniha zcela určitě potěší všechny, kdo mají rádi Francii, chtějí si oživit své vzpomínky nebo se plánují do této krásné země vydat. Čtenáři se v ní dozví, proč jedli Pařížané krysy, proč je Paříž považována za město lásky, i o temných dobách okupace Německem.

Zbyněk Kašpar (nar. 1970) vystudoval francouzštinu a historii, nyní je učí na plzeňském gymnáziu a kromě toho provází turisty po Francii. Napsal dva výjimečné turistické průvodce o tom, co v průvodcích nenajdete Kruté příběhy sladké Francie a Cesta do hlubin Italovy duše a žaludku, které podle jeho slov vznikly jako vedlejší produkt průvodcovské praxe.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM