EN

Laskavé pohádky víly Laskonky

Romana Suchá


Originální příběhy plné fantazie od renomované klinické psycholožky a psychoterapeutky
Jednoho dne víla Laskonka objeví zvláštní šuplík, ve kterém žijí neobvyklé postavičky – a prostřednictvím pohádek společně prozkoumají pestrý svět pocitů a emocí. Přidejte se k nim! Seznámíte se s věčně vystrašeným myšákem Maxem, veselým skřítkem Raráškem, chápavou ovečkou Béčou, nabručeným kocourem Bonifácem, moudrou královnou Bohdanou a spoustou dalších pozoruhodných bytostí. Děti díky nim lépe pochopí, co se odehrává v jejich nitru, a dokážou si v životě poradit i s nelehkými situacemi.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788020461193
Datum vydání 27.04.2023
Věk od 7
Formát 210x210 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,394
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha terapeutických pohádek rozvíjí emoční inteligenci dítěte. Hlavní postavou je víla Laskonka, která dětem pomáhá vysvobodit ze šuplete jednotlivé emoce. Do svých spodních šuplíků často zavíráme pocity, se kterými se nechceme potkat. Ale protože tam máme schované všechno, co nás trápí, co nás zlobí nebo z čeho jsme smutní, tak v našich spodních šuplících mizí i radost, štěstí, nadšení. Nemohou totiž bez sebe existovat. Stejně tak, jako nemůže existovat světlo bez tmy, nemůže být ani radost bez smutku. Laskonka pomáhá dětem uklidnit jejich rozbouřené emoce, dostat je do rovnováhy, usměrnit tak, aby se staly jejich pomocníkem.

Některé emoce se v nás usadí a drží se nás pěkně dlouho. Některé nás dusí, jiné jsou bolestivé či svazující. Mnohé berou světu barvy, pozměňují význam slov, realitu a některé dokonce zanechávají jizvy v našich srdcích nebo srdcích lidí, kteří nás obklopují.

Knížka vám pomůže, jak proměnit bouřlivé emoce, dostat je do rovnováhy usměrnit tak, aby se staly vašim pomocníkem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Romana Suchá

Romana Suchá

Je klinická psycholožka a terapeutka. Ve svém volném čase se věnuje tvorbě pro děti – psaní knížek a cvičebnic, ale i podkladů pro didaktické hry a mobilní aplikace. Oblíbenou edici cvičebnic Pekelně snadné učení s čertíkem Kvítkem si sama ilustrovala. Knihy, které píše, se snaží obohatit o svou psychologickou zkušenost a dát jim nový rozměr. Například Léčivé pohádky pro dětskou duši využívají dětské představivosti a sugestibility pro posílení víry v sebe a vlastní schopnosti. Ke svému koníčku se dostala v době, kdy byla se svými dětmi na rodičovské dovolené a skládala pro ně různé básničky i pohádkové příběhy. Na začátku tedy nestál záměr napsat knížku, ale oživit a zpestřit hraní s vlastními dětmi. Jak sama říká, její knihy jsou testovány na dětech.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM