EN

Německý lékař a Wakolda

Lucía Puenzo


Zločinný lékař Mengele v Patagonii, rok 1960.
Po útěku z rodného Německa se José usadí v Argentině, kde chce pokračovat v práci lékaře. V malé vesnici se setkává s dívenkou Lilith, která ho díky své růstové vadě fascinuje, ale zároveň odpuzuje. Ještě více ho však zaujme, že její sourozenci jsou dokonalým příkladem árijské rasy: vysocí a silně stavění. José je totiž ve skutečnosti jeden z nejchladnokrevnějších vrahů v dějinách lidstva: Josef Mengele, nacistický lékař posedlý rasovou čistotou a proslulý prováděním hrůzných pokusů na lidech v Osvětimi.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Wakolda
Původní jazyk španělština
Překladatel Jana Novotná
Počet stran 200
EAN 9788074075131
Datum vydání 03.11.2022
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Garamond
Hmotnost 0,319
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Patagonie, rok 1960. Po útěku z rodného Německa se José usadil v Argentině, kde chce pokračovat v práci lékaře. V malé vesnici Chacharramendi se setkává s dívenkou Lilith, která ho okamžitě fascinuje, ale zároveň odpuzuje. Lilith má totiž růstovou vadu a neúměrnost jejích rysů představuje vše, co se José snaží z lidstva vyhladit. Ještě více ho však zaujme skutečnost, že její sourozenci jsou dokonalým příkladem árijské rasy: vysocí, silně stavění a spravedliví. Když José zjistí, že Lilithina matka je těhotná, neodolá touze do těhotenství zasahovat, a tak se vmanipuluje do přízně celé rodiny, a především mladé Lilith. José je totiž ve skutečnosti jeden z nejchladnokrevnějších vrahů v dějinách lidstva: Josef Mengele, nacistický lékař posedlý rasovou čistotou a proslulý prováděním hrůzných pokusů na lidech v Osvětimi.

Lucía Puenzo (1976) je argentinská spisovatelka, scenáristka a režisérka. Ve většině svých děl se zaměřuje na dětství a dospívání. V její tvorbě často vystupují queer nebo intersexuální postavy, jejichž příběhy Puenzo rámuje skrze nevinnost dětského pohledu. Zajímá ji také otázka lékařské modifikace lidského těla a etické dilema spojené s moderní medicínou. K několika vlastním románům, včetně Německého lékaře (Německý lékař a Wakolda, 2013), vytvořila i filmovou adaptaci.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM