EN

O svaté holčičce

Radek Malý


Radek Malý dětem podle příběhů o svaté holčičce a knížky Františka Kožíka vypráví dojemnou pražskou legendu. Křehkými ilustracemi příběh doprovodila Nikola Logosová.
V Praze na Smíchově se rozprostírá tajuplný Malostranský hřbitov, mezi jehož vzrostlými, břečťanem porostlými stromy a náhrobky najdete klid, jinde v Praze nevídaný. Vstupte do něj a po pravé straně podél hlavní cesty vyhlížejte malý náhrobek, na kterém je vytesaná spící dívenka. Je to svatá holčička, ochránkyně pražských dětí, které k ní dodnes přicházejí se svými prosbami a přáními.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 30
EAN 9788075582096
Datum vydání 13.10.2022
Věk od 6
Formát 170x210 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,182
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Praze na Smíchově se rozprostírá tajuplný Malostranský hřbitov, mezi jehož vzrostlými, břečťanem porostlými stromy a náhrobky najdete klid, jinde v Praze nevídaný. Vstupte do něj a po pravé straně podél hlavní cesty vyhlížejte malý náhrobek, na kterém je vytesaná spící dívenka. Je to svatá holčička, ochránkyně pražských dětí, které k ní dodnes přicházejí se svými prosbami a přáními.

„Budu se ptát starých jasanů a smutečních vrb. Snad mi zašumí legendu o svaté holčičce, která zde přijímá prosby svých malých kamarádů. Žila před sto lety. Co už toho slyšela! Zeptám se kosů a strnadů, a snad mi prozradí pohádku, která se vypráví už sto let v ptačích hnízdech. Něco snad zašeptají hvězdy, něco prohodí mráček, který proletí nad větvemi – a něco, něco málo si vymyslím sám.“ (František Kožík: Svatá holčička, 1943)

Radek Malý vypráví dětem podle příběhů o svaté holčičce a podle knížky Františka Kožíka dojemnou pražskou legendu. Křehkými ilustracemi příběh doprovodila Nikola Logosová.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Malý

Radek Malý

Radek Malý je český spisovatel. Píše hlavně knížky různých žánrů pro děti a mládež, ale také překládá z němčiny. Kromě toho učí na vysoké škole obor tvůrčí psaní. Když nepíše a neučí, většinou něco dělá na zahradě. Snaží se tam pěstovat hlavně staré odrůdy rostlin s krásnými a tajemnými názvy. Na zahrádce taky chová včely, opečovává vinnou révu a kochá se pohledem na západ slunce. U toho mu asistuje zrzavý kocour a občas nějaká toulavá kočka z okolí.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM