EN

Enola Holmesová - Mycroftova nebezpečná hra

Grafický román

Nancy Springerová, Mickey Georgeová


Grafický román na motivy oblíbených filmů z Netflixu a úspěšné knižní série
Enola Holmesová řeší další případ! Do pátrání se pouští poté, co tajemná skupina anarchistů unese jejího bratra Mycrofta. Doufá, že ho zachrání a zároveň získá zpět něco, co jí vzal. S pomocí lorda Tewkesburyho a pouličního poslíčka jménem Shag začne rozplétat síť záhad, která vede až do Scotland Yardu i hluboko do londýnského podzemí. Podaří se jí odhalit pravdu a překazit nekalé plány anarchistů, které ohrožují nejen Mycrofta, ale i celé město?

Detailní informace

Ilustrátor Giorgia Spositová
Jazyk čeština
Původní název Enola Holmes: Mycroft's Dangerous Game
Původní jazyk angličtina
Počet stran 104
EAN 9788025362143
Datum vydání 16.03.2023
Věk od 11
Formát 168x259 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,317
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Sympatická, vtipná, okouzlující a především chytrá – to je mladší sestra slavného detektiva Sherlocka Holmese – Enola. Podařilo se jí vyřešit první případ a další na sebe nenechá dlouho čekat. Poté, co tajemná skupina anarchistů unese jejího druhého bratra Mycrofta, pustí se do pátrání. Doufá, že ho zachrání a zároveň získá zpět něco, co jí vzal.

S pomocí lorda Tewkesburyho a pouličního poslíčka jménem Shag začne rozplétat síť záhad, která ji zavede do Scotland Yardu i hluboko do londýnského podzemí. Podaří se jí odhalit pravdu o bratrově únosu a překazit nekalé plány anarchistů, které ohrožují nejen Mycrofta, ale i město?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Enola Holmesová"

Hodnocení čtenářů

Sabina Bobková
Filmy Enoly Holmes na Netflixu mám zkouknuty, a ač k nim mám nějaké výhrady, baví mě. Zejména herecké obsazení naprosto zbožňuji. Enola Holmesová a Mycroftova nebezpečná hra je útlý grafický román, který přináší krátké dobrodružství se všemi oblíbenými postavami z filmů. Zápletka s únosem bratra mě velmi bavila, a samotnou mě mrzelo, že celý příběh nebyl delší.Brala bych další zápletky, scény a napětí. Nicméně i tak se jednalo o fajn čtení na jedno odpoledne. Ilustrace se drží v duchu filmové předlohy, jsou velmi povedené a v samotných kresbách velmi snadno poznáváte herce z filmové adaptace. Celá série Enoly patří mezi middle grade, ale bezesporu potěší i starší čtenáře, kteří si chtějí u čtení odpočinout a pobavit se. Navíc ta dobová atmosféra, starý dobrý Londýn, a jednotlivé případy zkrátka baví. Za mě rozhodně doporučení. Celá recenze: https://kniznipristaviste.blogspot.com/2023/05/recenze-enola-holmesova-mycroftova.html

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Nancy Springerová

Nancy Springerová

Přes padesát publikovaných knih vydobylo Nancy Springer nepřehlédnutelné postavení mezi americkými autorkami žánru fantasy. Pro její holmesovskou vášeň bylo rozhodující její setkání se souborným vydáním příběhů velkého detektiva. Celoživotní zaujetí géniem z Baker Street korunovala v příbězích Sherlockovy sestry Enoly, jejíž pátrání nápaditě rozvíjí tradici detektivních příběhů. Springer vyučuje tvůrčí psaní na York College v Penyslvánii, kde také žije a píše. Její prózy obdržely mimo jiné cenu Edgara Allana Poea a dočkaly se i nominací na ceny Nebula a Hugo.
Zobrazit profil autora

Mickey Georgeová

Mickey Georgeová

Mickey George je spisovatelka a ilustrátorka, jejíž debutový grafický román The Heart Hunter vyšel v nakladatelství Legendary Comics. Napsala také komiksové pokračování filmu Enola Holmes s Millie Bobby Brownovou a Henrym Cavillem v hlavních rolích a pracuje na svém queer steampunkovém webovém komiksu The King of Trouble. Když nepíše komiksy, píše herní scénáře pro aplikace vizuálních novel. V současné době žije v Salt Lake City se dvěma velkými psy a příliš velkým množstvím knih.
Zobrazit profil autora

Recenze

kniznipristaviste.blogspot.com - Enola Holmesová - Mycroftova nebezpečná hra

...„Celá série Enoly patří mezi middle grade, ale bezesporu potěší i starší čtenáře, kteří si chtějí u čtení odpočinout a pobavit se. Navíc ta dobová atmosféra, starý dobrý Londýn, a jednotlivé případy zkrátka baví. Za mě rozhodně doporučení.“...
NAPIŠTE NÁM