EN

Cesta za štěstím vedla peklem

Michal Svatopluk


Osobní příběh člověka, kterému se povedlo porazit drogovou závislost
Kniha přináší zpověď člověka, který se již v dětském věku setkal s návykovými látkami. Jeho rané euforické zkušenosti jej dovedly až k silné drogové závislosti a zásadně ovlivnily jeho další osudy. Autor upřímným způsobem popisuje vývoj a proměny závislosti, a to včetně snahy s návykovými látkami jednou provždy skončit. V tomto případě vše naštěstí nekončí osobní katastrofou, i když k ní scházel jen krůček. Možná právě autorův pád téměř na dno přispěl k tomu, že se dokázal odrazit zpět.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr životopis
Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788026449041
Datum vydání 25.09.2023
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,468
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Osobní příběh člověka, kterému se povedlo porazit drogovou závislost

Kniha přináší zpověď člověka, který se již v dětském věku setkal s  návykovými látkami. Jeho rané euforické zkušenosti jej dovedly až k silné drogové závislosti a zásadně ovlivnily jeho další osudy. Autor upřímným způsobem popisuje vývoj a proměny závislosti, a to včetně snahy s návykovými látkami jednou provždy skončit. V tomto případě vše naštěstí nekončí osobní katastrofou, i když k ní scházel jen krůček. Možná právě autorův pád téměř na dno přispěl k tomu, že se dokázal odrazit zpět.

Příběh je nejen osobním svědectvím o životě se závislostí, ale mohl by rovněž pomoci lidem, kteří řeší problémy s návykovými látkami u svých blízkých. Kniha sice není a ani nemůže být návodem, jak ze závislosti lidi dostat, ale mohla by být v určitých ohledech vodítkem, co dělat nebo naopak nedělat ve vztahu k nim.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lenka Zajíčková
Michal prožíval bouřlivější pubertu, která se neobešla bez alkoholu a cigaret. Řeknete si, ok, většina puberťáků s tímto experimentuje. Jenže Michalovi se vše vymklo z rukou a v knize popisuje naprosto upřímně svůj boj se závislostí. Nezůstalo pouze u alkoholu, ale postupem let se Michal stal závislým na prášcích a pervitinu. To, co vždycky říkal, že rozhodně u něj nehrozí. Drogy a alkohol si ho však omotaly a on spadnul na úplné dno. Ztratil kamarády a ti, kteří se jako kamarádi tvářili ve výsledku ani kamarádi nebyli. Michal svým způsobem žití trápil maminku. Ničil ji psychicky, protože ona si s ním prožila obrovské psychické peklo. Michal měl bludy, stihomam. V těch nejhorších měsících nejedl, nespal, byl ve stresu a jediné co potřeboval, byly drogy. Rozprodal vše na co přišel, zadlužil se do obrovských částek a okrádal i vlastní maminku.  Nebudu vám prozrazovat víc, protože kniha je opravdu hodně drsná, emočně vás vyždíme. Co chci ale opravdu vyzvednout, je to, že autor ani jednou nesváděl vinu na někoho jiného. Na to, že by za jeho závislost mohli kamarádi, rodinné vztahy apod. Naopak. Celou dobu psal a věděl, že si za vše může sám. Epilog na konci knihy je velice dojemný a plný naděje. Pokud máte rádi autobiografické knihy a příběhy z tohoto prostředí, určitě vám ji doporučuji. Mně u ní běhal mráz po zádech, co vše pro drogy Michal udělal...

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM