EN

Zázračný svět hmyzu

Jiří Kolibáč


Báječně ilustrovaný průvodce od předního entomologa pro všechny zvídavé děti
Hmyz je natolik běžnou součástí našich životů, že ho už někdy ani nevnímáme. Ale víte, že představuje nejpočetnější skupinu živočichů na Zemi? Že ho najdeme všude – od rozpálených pouští přes rozkvetlé louky, hluboké lesy až po hladiny oceánů? Vydejte se do úžasné říše drobných tvorů, kteří vás překvapí složitostí svého chování. Odhalíte, jak vypadají fascinující rituály námluv, triky opylovačů, organizace hmyzích států nebo péče o potomky. Svět vůní, barevných křídel i ostrých kusadel už na vás čeká!

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788000070209
Datum vydání 09.10.2023
Věk od 9
Formát 230x330 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,969
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Hmyz… je všude kolem nás. Představuje běžnou součást našich životů, kterou vnímáme, třeba když nám u ucha zabzučí otravný komár nebo před očima přelétne barevný motýl. Ale víte, že hmyz představuje tu nejpočetnější skupinu živočichů na Zemi? Že jej najdeme takřka všude? Od rozpálených pouští přes rozkvetlé louky, hluboké lesy, sladkovodní tůně a temnoty jeskyní až po hladiny oceánů? Hmyz roznáší nemoci, ale také opyluje naše pole a sady. Některé druhy škodí lesům, na druhé straně nás ale armáda hmyzích pomocníků před škůdci zároveň i chrání. Bez opylovačů by na Zemi nerostly květiny a bez všudypřítomného hmyzu by zpěvné ptactvo zahynulo hladem. Kniha, kterou držíte v ruce, vás zavede do říše drobných tvorů, kteří vás překvapí složitostí svého chování, ale i svými tvary a barvami. Mimořádně zajímavé texty našeho předního odborníka z oblasti entomologie, Jiřího Kolibáče, bohatě doplňují neméně působivé ilustrace manželů Dvorských. Odhalíte složité rituály námluv, dojemnou péči o potomstvo, triky opylovačů, organizaci hmyzích států, války o zdroje a svět vůní, barevných křídel i ostrých kusadel. Dozvíte se o těch největších i nejmenších a možná pochopíte, jak důležitý hmyz je. Jak pro lidstvo, tak pro život celé planety.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

kritiky.cz - Zázračný svět hmyzu

„Zázračný svět hmyzu vám vykouzlí neotřelý a pohled do zajímavého světa hmyzí říše, který jen tak nikde nenajdete a budete zcela pohlceni do jejich úžasného světa.“
NAPIŠTE NÁM