EN

Jako liči

Tereza Navrátila


Příběhy, postřehy a fuck-upy ze života míšenky narozené a adoptované v Česku.
Jmenuje se Tereza a cítí se jako liči. Na povrchu docela exotická skořápka, uvnitř je ale bílý jako právě nastrouhaný kokos. Narodila se v Česku jako míšenka a vyrostla v bílé rodině. Dlouho netušila, kde se tady, uprostřed Evropy, vlastně vzala, a jednoho dne si řekla, že do toho šlápne. No, spíš do toho skočila rovnýma nohama a zabořila se až po kolena. Kontaktovala biologickou rodinu, nechala si udělat testy DNA a začala psát o svých držkopádech s českým rasismem. Jak se to všechno vyvrbilo?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788076911666
Datum vydání 06.11.2023
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,277
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Jmenuje se Tereza a cítí se jako liči. Na povrchu docela exotická skořápka, uvnitř je ale bílý jako právě nastrouhaný kokos. Narodila se v Česku jako míšenka a vyrostla v totálně bílé rodině. Dlouho netušila, kde se tady, uprostřed Evropy, vlastně vzala, a jednoho dne si řekla, že do toho šlápne. No, spíš do toho skočila rovnýma nohama a zabořila se až po kolena. Kontaktovala biologickou rodinu, nechala si udělat testy DNA a začala psát o svých držkopádech s milým českým rasismem. Jak se to všechno vyvrbilo? To se dozvíte v knize Jako liči.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Monika Doleželová
Kniha je jedním slovem skvělá. Už při čtení blogu jsem věděla, že mě bude bavit i knížka. Ale kniha mě nejen bavila, nejen rozesmívala, ale také rozesmutnila, udivila. O to více, když si člověk uvědomí, že vše napsané prožíval člověk v každodenním životě. Obdivuji autorku za její upřímnost, otevřenost a odvahu. Myslím, že tuto knížku by si měl přečíst každý. Navíc je ohromně čtivě napsaná a provázená krásnými ilustracemi. Jednoznačně doporučuji!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM