EN

Černý mustang

Karel Jordán, Karl May


Sběratelské vydání slavného Mayova díla s ilustracemi Zdeňka Buriana!
V edici KOD vychází v reedici napínavý krátký román, v němž hlavní roli hrají Vinnetou a Old Shatterhand. Stejně jako kupříkladu Syn lovce medvědů je dílo napsáno v er-formě, třebaže Old Shatterhand, vypravěč Vinnetoua, je téměř po celou dobu na scéně. Příběh pro Albatros skvělým způsobem převyprávěl Vítězslav Kocourek, Jak je tomu u sběratelských vydání v edici zvykem, kniha obsahuje veškeré ilustrace, které Zdeněk Burian k tomuto dílu vytvořil.

Detailní informace

Ilustrátor Zdeněk Burian
Jazyk čeština
Původní název Halbblut
Původní jazyk němčina
Překladatel Vítězslav Kocourek
Počet stran 280
EAN 9788000074825
Datum vydání 23.09.2024
Věk od 9
Formát 140x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Edice KOD
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Zase jsme tedy na Dalekém západě, zase jedeme po boku našich starých známých hrdinů, zase musíme bojovat proti úkladům lstivých protivníků i proti zbabělosti či krátkozrakosti vlastních druhů. Old Shatterhand a Vinnetou přijíždějí zas na svých věrných koních, Ilči a Hatátitlá hrabou kopyty v černé noci a odfrkávají, protože se blíží nepřátelé... – Tak začíná text na zadní straně obálky mayovky, která vyšla v roce 1968 jako 124. svazek edice KOD.

Jde o pozdní dílo vinnetouovské série, všechna významná díla z Divokého západu již vyšla, ať už to byl Duch Llana Estacada, Poklad ve Stříbrném jezeře či trilogie Vinnetou. Stejně jako kupříkladu Syn lovce medvědů je dílo napsáno v er-formě, třebaže Old Shatterhand, vypravěč Vinnetoua, je téměř po celou dobu na scéně.

Příběh pro Albatros převyprávěl stejně jako trilogii Vinnetou Vítězslav Kocourek. Jak je tomu u sběratelských vydání v edici KOD nově zvykem, kniha obsahuje veškeré ilustrace, které Zdeněk Burian k tomuto dílu vytvořil.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM