EN

Američanka

Dojemný román o ženském údělu, lásce a balkánské Osvětimi

Wojciech Dutka


Dojemný román o ženském údělu, lásce a balkánské Osvětimi
Studentka filozofie na Harvardově univerzitě Jane Coulfieldová se v roce 1936 vydá do Německa, aby se lépe seznámila filozofií Martina Heideggera a pochopila podstatu třetí říše pod vládou Hitlera. Tam si začne aférku s mladým Němcem, ale věci se zkomplikují a Jane musí uprchnout. Po vypuknutí války ji však minulost nečekaně dostihne… Na své cestě se Jane setkává s Josipem Titem, Hannah Arendtovou i dalšími historickými osobnostmi a zažívá peklo koncentračního tábora Jasenovac. Bude dost silná, aby přežila?

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Amerykanka
Původní jazyk polština
Počet stran 376
EAN 9788026453147
Datum vydání 19.08.2024
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Studentka filozofie na Harvardově univerzitě Jane ­Coulfieldová se v roce 1936 vydá do Německa, aby se lépe seznámila filozofií Martina Heideggera a pochopila podstatu třetí říše pod vládou Hitlera. Tam si začne aférku s mladým Němcem, ale věci se zkomplikují a Jane musí uprchnout. Po vypuknutí války ji však minulost nečekaně dostihne… Na své cestě se Jane setkává s Josipem Titem, Hannah Arendtovou i dalšími historickými osobnostmi a zažívá peklo koncentračního tábora Jasenovac.

Bude dost silná, aby přežila?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Wojciech Dutka

Wojciech Dutka

Spisovatel, učitel, historik. Ve své tvorbě se zaměřuje na historické romány a populárně-naučnou literaturu. V roce 2014 obhájil doktorát na Jagellonské univerzitě v Krakově. V témže roce získal stipendium od The Jewish Foundation for the Righteous (JFR). Jeho nejúspěšnější knihou, která se v Polsku stala bestsellerem, je Czerń i purpura (v českém vydání Černá a purpurová). Kromě toho vydal v Polsku například tituly Lunatyk (2016), Czarna Pszczoła (2017) nebo Kurier z Teheranu (2020).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM