EN

Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně

Hirohiko Shoda


Nahlédněte do tajů japonské kuchyně
Termínem washoku označujeme japonské jídlo a obecně japonskou kulturu stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k pokrmu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. O tom všem si přečtete v této knize. Ale především zde najdete desítky skvělých receptů.

Detailní informace

Ilustrátor Kolektiv
Jazyk čeština
Původní název Washoku - L´arte della cucina giapponese
Původní jazyk italština
Počet stran 320
EAN 9788074481468
Datum vydání 19.09.2024
Věk od 15
Formát 170x240 mm
Nakladatelství nastole
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tahle kniha není jen obyčejná kuchařka – i když zde samozřejmě najdete desítky skvělých receptů. Je i drobnou exkurzí do tajemství japonského životního stylu a filosofie japonské kuchyně. Termínem washoku se totiž označuje jak japonská strava, tak celá japonská kultura stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k jídlu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. V širším konceptu washoku jsou zahrnuty také tradiční japonské techniky zpracování, ochrany a propagace surovin z různých regionů Japonska.

Pojďme tedy nahlédnout do jedné z nejstarších a nejsofistikovanějších kulinářských kultur světa, která ctí kvalitu a čerstvost ingrediencí stejně, jako dokonalé řemeslné zpracování nástrojů a nádobí a pochopitelně i dokonale promyšlené postupy přípravy jídla.

Autor knihy je mistr japonské kuchyně, který ovšem dlouhá léta žije v Itálii, kde přednáší na několika špičkových gastronomických akademiích a je hvězdou televizních pořadů věnujících se japonské kuchyni. Pro nás má tento fakt tu výhodu, že autor dokonale zná evropské prostředí, takže v receptech jsou použity takové suroviny, které zde lze snadno opatřit.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM