EN

Svátek hada

Lucie Hlavinková


Osudy uštknuté dobou. Příběh inspirovaný skutečným vyprávěním.
Mrazivé ulice Moskvy, bezútěšný gulag, bojiště druhé světové války i poválečná Praha. Tam všude zavanou dějiny trojici přátel vyrůstajících v nedotčené přírodě Podkarpatské Rusi. Bezstarostné dětství se pro Helenu, Michala a Romana proměnilo v hýčkanou vzpomínku. Během strastiplného putování podstupují řadu zkoušek, ale také zažívají záblesky naděje a lidskosti. Jenže v jedovatých časech se pod maskou člověka může skrývat charakter hada…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788026726432
Datum vydání 02.05.2024
Věk od 18
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,368
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Osudy uštknuté dobou. Nový historický román od autorky bestselleru Kdo šije u Podolské? inspirovaný skutečným vyprávěním. Mrazivé ulice Moskvy, bezútěšný gulag, bojiště druhé světové války i poválečná Praha. Tam všude zavanou dějiny trojici přátel vyrůstajících v nedotčené přírodě Podkarpatské Rusi. Bezstarostné dětství se pro Helenu, Michala a Romana proměnilo v hýčkanou vzpomínku. Během strastiplného putování podstupují řadu zkoušek, ale také zažívají záblesky naděje a lidskosti. Jenže v jedovatých časech se pod maskou člověka může skrývat charakter hada…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Eva Francová
Na šťastně prožité dětství v Podkarpatské Rusi mohou Helena, Michal a Roman už jen vzpomínat. Osud se s nimi nemazlil. Dostanou se do mrazivé Moskvy, do gulagu, na bojiště druhé světové války i do poválečné Prahy. Podaří se jim ještě někdy pocítit naději a lidskost? Příběhy, které jsou inspirovány skutečnými událostmi, mám moc ráda. Svátek hada je kniha, která nám ukáže nelehké období našich dějin. Přináší osudy, které se staly, ač jsou k neuvěření. Jakmile knihu otevřete a přečtete prvních pár stran, je vám jasné, že hned potřebujete číst dál. Já jsem knihu už nedala z rukou, přečetla ji najeden zátah, i když jsem ji dočítala dlouho do noci, prostě jsem ji nemohla odložit a chtěla jsem vědět, jak to celé dopadne. Všechny postavy mi okamžitě přirostly k srdci. Záleželo mi na nich tak, že když jsem četla o jednom z trojice kamarádů, už jsem přemýšlela nad tím, kam se asi mezi tím dostal další z nich. Bála jsem se o ně, chtěla jsem vědět co dělají, jak se mají a nejraději bych jim pomohla, poradila a ukázala cestu, kudy dál… Kniha má spád, stále se v ní něco děje, nenechá vás vydechnou t. Je napsána velice poutavě a zároveň citlivě, lidsky. Je tu ukázána síla přátelství, lásky i rodiny. Nejednou jsem si pobrečela. Pokud máte rádi knihy z naší historie, pokud rádi čtete knihy o nelehkých a zajímavých lidských osudech, rozhodně by vás kniha Svátek hada neměla minout.
Magda Závodná
Helena, Roman a Michal. Tři přátelé, jejichž osudy spojuje radostné dětství ale i těžké časy války. Toto je příběh o lidskosti, přátelství a lásce v časech, kdy tyto vlastnosti byly velmi cenné a obtížně se budovaly. Pobyt v gulagu posilnil lidské bytí a pro všechny tři hrdiny to období bylo velice náročné. A válkou to bohužel nekončí. Setkají se ještě někdy nebo budou rozděleni nadobro. Příběh je náročný ale krásný současně. Pár slz ukáplo a knihu doporučuji všem, kteří mají rádi tematiku druhé světové války. Autorka příběh pojala z úplně jiné strany a to musím ocenit. Určitě si přečtu od autorky něco dalšího.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková se narodila a celý život žije v Brně. Studovala historii a religionistiku na FF MU. Věnuje se výuce, překladům a psaní. Dlouhá léta psala „do šuplíku“, až v roce 2016 zvítězila v literární soutěži nakladatelství Albatros s knihou pro děti s názvem Projekt pes (ten můj), která se dočkala několika pokračování. U knížek pro děti zůstala a navázala neméně úspěšnou sérií Sesterstvo. První kniha pro dospělé s názvem Sestry Foxovy, životopisný historický román o zakladatelkách spiritismu, autorce vyšla v roce 2017. O dva roky později vydala v nakladatelství Motto historický román s detektivní zápletkou Apatykář a román o osudech slavného salonu v 50. letech Kdo šije u Podolské?
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM