EN

Dej mi pokoj

Petra Štarková


Šest příběhů ukrytých za zdí
Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý dětský pokoj azylem, pro jejího partnera Luise úkrytem před spravedlností, pro Josefa dobrovolným vězením. Dušan je po nehodě odkázaný na vozík a pomoc rodičů, Marta doma čeká na životní šanci a Adéla ji už několikrát promarnila. Všichni už dospěli, ale nedokážou se osamostatnit. Spojuje je touha po spokojeném životě, ale každý z nich o něm má jinou představu. Dočkají se uznání, pochopení i lásky a budou mít konečně od všeho špatného pokoj?

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788026726814
Datum vydání 25.07.2024
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Je jich šest, už dlouho jsou dospělí, ale pořád bydlí u rodičů. Každý z nich k tomu má ovšem úplně jiný důvod. Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý dětský pokoj bezpečným azylem, pro jejího partnera Luise úkrytem před spravedlností, pro Josefa dobrovolným vězením. Dušan je po nehodě odkázaný na invalidní vozík a pomoc rodičů, Marta doma vytrvale čeká na životní šanci a Adéla ji už několikrát promarnila. Všichni by chtěli žít jinak, ale realita je mnohem komplikovanější než jejich představy. Dočkají se uznání, pochopení i lásky a budou mít konečně od všeho špatného pokoj? Petra Štarková ve vztahové mozaice vypráví o nepřízni osudu i odvaze ji překonat.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petra Štarková

Petra Štarková

Petra Štarková je psycholožka a autorka fantasy povídek, fejetonů, populárně-naučných článků a knih. V současné době se jako spisovatelka realizuje především tvorbou pro děti. V roce 2015 debutovala knihou Pirát jménem šampaňský, po níž následovala dětská psychologická encyklopedie Jak to chodí v lidské hlavě. Odbornou praxi zúročila i při psaní knih Lukáš a profesor Neptun, Můj brácha Tornádo, Pravidla skutečných ninjů či Největší nemehlo pod sluncem. Všechny jsou součástí edice Má to háček, která vypráví o dětech s různými psychickými problémy a diagnózami. Tento výjimečný nakladatelský počin získal v roce 2018 Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení a v roce 2021 byl oceněn Zlatou stuhou. Knihy Petry Štarkové jsou také opakovaně vybírány do katalogu Nejlepší knihy dětem. Román Dej mi pokoj je její první knihou pro dospělé čtenáře. I zde čerpá ze svých bohatých pracovních i mimopracovních zkušeností a citlivě zachycuje lidskou psychiku ovlivněnou různými nepříznivými aspekty. Ve své literární tvorbě vždy vyzdvihuje snahu řešit problémy a úsilí čelit nepřízni osudu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM