EN

Petr a Lucie

Romain Rolland


Pod křídlem smrti se zrodila láska
Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co život obnáší, ale zároveň umí z celého srdce milovat – i po stu letech působí tak živě, že by se mohl stát i dnes. Nový moderní překlad Tomáše Havla, který zahajuje edici CooBoo Classics.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Pierre et Luce
Původní jazyk francouzština
Překladatel Tomáš Havel
Počet stran 104
EAN 9788076618084
Datum vydání 04.09.2023
Věk od 12
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,22
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co život obnáší, ale zároveň umí z celého srdce milovat – i po stu letech působí tak živě, že by se mohl stát i dnes.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Zuzana Kohoutová
Jelikož příští rok maturuji, tak tahle kniha pro mě byla jasná volba, když jsem si vybírala, jaký příběh si z této krásné edice od cooboo přečíst. Je to hodně tenká kniha, kterou přečtete opravdu za chvilku. Příběh je z prostředí Paříže, kde se jednou potkají Petr s Lucií v tramvaji. Vyvine se mezi nimi láska, ale jelikož je příběh z období války, tak to nemají jednoduché. Je to dojemný a tragický příběh, který si určitě přečtěte a jestli máte možnost si ji vybrat jako povinnou četbu, tak určitě doporučuji. Samozřejmě si ji můžete přečíst i jen tak. Opravdu příběh stojí za to. 4/5⭐️ Za knihu moc děkuji @albatrosmedia

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM