EN

Sci-fi povídky z Jesenicka

Tomáš Neuwirth


Sbírka povídek, jejichž hrdinové balancují na hraně reality a fikce. Zažívají příhody, které nejsou až tak nereálné, pokud lehce popustíte uzdu fantazii.
Postavy a situace povídkové prvotiny jesenického rodáka Tomáše Neuwirtha balancují na hranici fikce, jež se zanedlouho může stát skutečností. Tomáš proniká do světů, které důvěrně známe, a jemně je vizionářsky koření. V povídkách se opírá o vědecké poznatky a svou představivostí otvírá jejich hrdinům dveře do fantaskního světa. Zasadil je do kraje, ve kterém téměř celý život žije, na Jesenicko. I zde se totiž podle něj dají prožít příběhy za hranicemi běžného chápání.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 168
EAN 9788076912854
Datum vydání 15.02.2024
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,246
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Co je dnes v kategorii sci-fi, bude možná v docela blízké budoucnosti realita. I postavy a situace povídkové prvotiny jesenického rodáka Tomáše Neuwirtha balancují na hranici fikce, jež se zanedlouho může stát skutečností. Tomáš proniká do světů, které důvěrně známe, a jemně je vizionářsky koření. V povídkách se opírá o vědecké poznatky a svou představivostí otvírá jejich hrdinům dveře do fantaskního světa. Zasadil je do kraje, ve kterém téměř celý život žije, na Jesenicko. I zde se totiž podle něj dají prožít příběhy za hranicemi běžného chápání.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tomáš Neuwirth

Tomáš Neuwirth

Fotograf Tomáš Neuwirth žije celý život, kromě tříletého pobytu v USA, na Jesenicku, kde se i narodil. Velkým mezníkem pro něj byl rok 1995, kdy se začal věnovat paraglidingu. Jako pilota ho fascinovalo focení z ptačí perspektivy, tehdy ještě na kinofilmový fotoaparát. Po vážném zranění při svém oblíbeném sportu se učil znovu chodit, ale pořizování leteckých záběrů ho stále lákalo. A s nástupem bezpilotních technologií se mu otevřely zcela nové možnosti. První dron si Tomáš pořídil v roce 2011. V současné době se věnuje focení pomocí dronu profesionálně, na klasickou fotografii ale také zcela nezanevřel. Za své snímky obdržel již více než sto mezinárodních ocenění. Je držitelem titulu QEP – Qualified European Photographer, který uděluje Federace evropských profesionálních fotografů (FEP). Získal ho jako první Čech a třetí Evropan v kategorii Drone. A je také členem mezinárodní poroty soutěží European Photography Awards a MUSE Photography Awards.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM