EN

Mýty o výživě a potravinách

Výživové mýty a jak s nimi naložit

David Erban, Šárka Knížková


Jasně a stravitelně! Praktická příručka od dvojice nutričních terapeutů.
Keto, detoxy, pytlíčky, přerušované půsty... Jezte zdravě! Jezte plnohodnotně! No dobře, ale jak, když se na člověka valí tolik protichůdných doporučení? Pojďte společně s vystudovanými nutričními terapeuty Davidem Erbanem a Šárkou Knížkovou odhalit ty největší mýty týkající se výživy, diet a potravin. Na zoubek se podíváte také potravinám, jako jsou obyčejná sůl, cukr, mléko či aditiva. A jako bonus si vychutnáte také 30 zdravých a lahodných receptů, které pro vás tato dvojice připravila.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788026457510
Datum vydání 22.09.2025
Věk od 18
Formát 160x230 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,583
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Keto, detoxy, pytlíčky, přerušované půsty... Jezte zdravě! Jezte plnohodnotně! No dobře, ale jak, když se na člověka valí tolik protichůdných doporučení? Pojďte společně s vystudovanými nutričními terapeuty Davidem Erbanem a Šárkou Knížkovou odhalit ty největší mýty týkající se výživy, diet a potravin. Na zoubek se podíváte také potravinám, jako jsou obyčejná sůl, cukr, mléko či aditiva. A jako bonus si vychutnáte také 30 zdravých a lahodných receptů, které pro vás tato dvojice připravila.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
David Erban

David Erban

David Erban je nutriční terapeut, řečník a influencer. Narodil se v Kolíně, kde sice vystudoval Obchodní akademii, ale láska k posilování a jídlu ho nakonec přivedla ke studiu nutriční terapie na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde později absolvoval i magisterský program Výživa dospělých a dětí. K tomuto oboru souběžně studoval i druhý magisterský program Výživa a potraviny na České zemědělské univerzitě v Praze, který mu dal hlubší vhled do chemie a technologie potravin. Již během těchto studijních let začal na svém instagramovém účtu @ten_nutricni sdílet vědecky podložené informace o výživě a potravinách. Věnuje se zároveň i psaní odborných článků, videotvorbě a často přednáší po celé republice pro firmy a na různých konferencích. Spolu s kolegyní Šárkou Knížkovou nahrávají i podcast Nutrice u dvou přátel a pořádají společně i celodenní certifikované kurzy, kde se snaží předávat složité informace o výživě zjednodušeně, srozumitelně a s vtipem. David je milovník dobrých filmů, seriálů a reality shows a můžete ho potkat buď někde v posilovně, případně v dobré restauraci s přáteli, nebo jak obdivuje nějakého jezevčíka na ulici. V roce 2025 vydal společně se Šárkou Knížkovou knihu Mýty o výživě a potravinách, která podle jeho slov ztělesňuje vše, co od knihy o výživě vždy chtěl.
Zobrazit profil autora

Šárka Knížková

Šárka Knížková

Šárka Knížková je nutriční terapeutka a inženýrka potravin pocházející z Jablonce nad Nisou, kde se od dětství věnovala výkonnostnímu sportu. Spojení sportu a jídla ji přirozeně přivedlo ke studiu nutriční terapie na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde později absolvovala i magisterský program Výživa dospělých a dětí. Současně vystudovala také obor Výživa a potraviny na České zemědělské univerzitě v Praze, čímž získala širší vhled i do chemie a technologie potravin. Už během studií se začala věnovat popularizaci výživy, a to formou přednášek pro firmy, sportovní kluby i veřejnost. Na instagramovém účtu @nutrie_v_behu sdílí vědecky podložené informace o sportovní výživě a zdravém přístupu k jídlu – věří, že oběd jde do žaludku a dezertík do srdíčka. Spolu s kolegou Davidem Erbanem založili podcast Nutrice u dvou přátel a pořádají celodenní certifikované kurzy, kde předávají odborné poznatky o výživě srozumitelně a s humorem. Když zrovna nerozdává výživné rady do života, plna endorfinů pobíhá po lese, tančí, jančí, leze po skalách nebo pracuje na nových receptech – kombinacích vědy, MasterChefa a trochy punku. Jak tyto recepty, tak i spoustu evidence-based informací o výživě si můžete doslova vychutnat v její první knize Mýty o výživě a potravinách, kterou spolu s Davidem Erbanem vydali v roce 2025.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM