EN

Další, prosím

Jak se léčily Husákovy děti a jejich rodiny

Radka Wallerová


Zábavný výlet do čekáren, ordinací i operačních sálů v dobách socialismu
Jak se léčili Husákovy děti a jejich rodiče? Jak to vypadalo v ordinacích, nemocnicích, porodnicích či ozdravovnách od 50. do 80. let minulého století? Jak moc se bála školní třída v čekárně u zubaře, když z ordinace slyšela obávanou vrtačku? Proč se ukazovala čerstvě narozená miminka rodině z okna? S těmito i dalšími zvyklostmi ve zdravotnictví vás seznámí novinářka, která se mnoho let zabývá především zdravotní tematikou. Dobové fotografie doplňují vzpomínky pacientů i zdravotníků.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788020463890
Datum vydání 10.10.2024
Věk od 18
Formát 160x230 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Koloval takový vtip: Víte, co ve skutečnosti znamená zkratka OÚNZ? Okresní ústav národního zdraví? Ale jděte! Přeci Odevzdej úplatek, nebo zemřeš. Pamětníci se tomu smějí, ale zároveň je mrazí.

Protože i tak to v socialistickém zdravotnictví chodilo. Nebyly k dostání léky. Například ibuprofen, který je dnes běžně k dostání i v drogerii bez předpisu, se pašoval ze zahraničí a kolovaly o něm mýty, že vyléčí všechno.

Když vysílali seriál Nemocnice na kraji města, byly vylidněné ulice a celý národ jako přikovaný u televize, aby viděl aspoň na obrazovce, jak by mělo léčení správně vypadat. Stejně jako dnes ale hodně záleželo na lidech, byli dobří a horší lékaři, milé a nerudné sestřičky...

Pojďte s námi zavzpomínat, jak to vypadalo v ordinacích, nemocnicích, lázních nebo ozdravovnách v době, kdy tu vládla jediná samozvaná strana.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM