
Bez výčitek kdykoliv a kdekoliv
Chcete vařit a péct rychle, z dostupných surovin a zhubnout bez extrémů? S důmyslně sestavenou kucha...
Oblíbená dietní kuchařka v nové grafické úpravě
Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém dochází k nepřiměřené reakci na lepek obsažený v některých obilninách a v potravinách z těchto obilnin vyrobených. Důsledkem je poškození střevní sliznice projevující se bolestmi břicha, zhoršeným přijímáním výživy, nedostatečným vstřebáváním vitaminů a některých minerálů, jež následně vede k osteoporóze a dalším komplikacím. Počet nemocných v České republice se odhaduje na 1 % populace, tedy na více než 100 000. Úvod z pera doc. Pavla Kohouta přináší základní seznámení s nemocí a upozorňuje i na potraviny, kterých by se pacient měl vyvarovat. Druhou část knihy tvoří dietní kuchařka od nutriční terapeutky Moniky Vernerová, která se zaměřuje na bezlepkovou dietu a přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Jídla jsou pestrá, chutná a připravovaná z rozmanitého výběru potravin. Kniha je doplněna nutričními hodnotami.
Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé
Přihlásit