EN

Z blondýny zubařkou

Hedvika Kaplánová


Autentický deník MDDr. Bloncky: Od studia až k otevření vlastní ordinace
Hedvika Kaplánová, autorka oblíbeného blogu Z blondýny zubařkou, vás v zábavných i poučných deníkových zápiscích provede svou medicínskou odyseou. Proč se rozhodla stát zubařkou? Měla někdy studia stomatologie plné zuby? Dá se skloubit ambulantní praxe s rodinným životem? A jak se vlastně správně starat o dospělý či dětský chrup? To a mnohem víc se dozvíte ve svižném vyprávění, ze kterého vám nejednou spadne čelist. Tak vstupte do zubařské ordinace a poznejte každodenní provoz i z druhé strany barikády!

Detailní informace

Ilustrátor Justýna Černá
Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788020463746
Datum vydání 19.09.2024
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Pamatujete si na filmovou sérii z medicinského prostředí, která se rozjela v devadesátých letech snímkem Jak svět přichází o básníky? V podobně humorně laděné knize Z blondýny zubařkou Hedviky Kaplánové se mimo jiné dočtete, jak moc se (ne)změnila studia medicíny v jednadvacátém století a jako bonus se dozvíte, jaká jsou specifika stomatologického oboru. A také jaké to je budovat si vlastní ordinaci jako mladá matka, i proč zubařky nemají čas na drahé dovolené a nakupování luxusních kabelek, jak byste možná čekali.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Hedvika Kaplánová

Hedvika Kaplánová

Hedvika Kaplánová (*1994, nar. Švehlová) je zubní lékařka narozená v Příbrami. V letech 2014 až 2019 studovala zubní lékařství na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. O studiu medicíny píše už od prvního ročníku blog, později se začala věnovat popularizaci stomatologie na sociálních sítích či v osvětových programech na školách. Často je vyhledávána médii pro poskytnutí odborných komentářů pro laickou veřejnost. Po roční mateřské pauze si v roce 2020 založila vlastní stomatologickou praxi, kde zaměstnává i několik kolegyň. Snaží se ukazovat, že mateřství a kariéra se nevylučují. Je maminka dvou malých dětí.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM