EN

Pěšky kolem Česka

Petr Nazarov


40 dní, 1036 kilometrů. Pohodové vyprávění o putování českou krajinou a cestě do vlastní duše.
Autor se vydává z nejvýchodnějšího bodu naší vlasti u Mostů u Jablunkova do bodu nejzápadnějšího u Aše. Překonává téměř 20 tisícimetrových vrcholů a musí se vypořádat s rozmary počasí i s řadou překážek. Zároveň potkává skvělé lidi, kteří mu nejednou nabídnou pomoc. Cesta mu přináší hluboké poznání, radost, důvěru v sebe sama a pocit svobody. Druhou polovinu trasy s ním absolvuje veselá čtyřnohá parťačka, border kolie Bublina. Kniha je inspirací pro každého, kdo touží po dobrodružství a sebepoznání.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 264
EAN 9788076627109
Datum vydání 23.09.2024
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Kniha Pěšky kolem Česka vypráví o putování z nejvýchodnějšího bodu České republiky u Mostů u Jablunkova, přes Beskydy, Javorníky a Bílé Karpaty, podél jižní hranice s Rakouskem až na Šumavu, dále přes Český les a posléze do nejzápadnějšího bodu ČR, který leží západně od Aše. Autor během ní překonává téměř 20 vrcholů s nadmořskou výškou nad 1000 metrů. Čekají ho rozličné překážky a výzvy, ale i humorné situace, potýká se s rozmary počasí, ale také se setkává se skvělými lidmi, kteří mu nejednou nabídnou pomoc. Především mu však tato pouť přináší radost, neobyčejné poznání, pocit důvěry v sebe sama, volnost a svobodu, které jsou obzvlášť v dnešní době k nezaplacení. Nepochybně je to i jedna z cest do vlastní duše.

Přespává pod širákem, ve stanu, v horských chatkách, trampských srubech, na hřišti, v knihovně, ve stodole, na hradě, doma u tzv. trail angels, v ubytovnách a penzionech. Druhou polovinu cesty s ním absolvuje veselá čtyřnohá parťačka, border kolie Bublina.

Tato pouť měří 1036 kilometrů, autor na ní stráví 40 dní a zhubne 7 kg. Jeho nevšední vyprávění je poutavým příběhem o houževnatosti a vytrvalosti a může být inspirací pro ty, kteří o něčem podobném zatím jen přemýšlejí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Nazarov

Petr Nazarov

Po studiu gymnázia se dle vlastních slov vydal na velice poučnou pouť životem. Strávil deset let v zahraničí a po návratu domů si čím dál tím víc užívá krás naší vlasti. Stále však rád navštěvuje různé kouty světa. O svých cestách napsal několik knih a své zážitky sdílí s posluchači na besedách po celé České republice. Nejraději pobývá v přírodě, miluje zvířata, humor, hudbu, lidi s pozitivním přístupem k životu, rád fotí a sportuje. Žije na Plzeňsku nedaleko Přeštic v malé osadě u lesa.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM