EN

Angličtina pro překladatele

Slovíčka, vzorové fráze, gramatika, překladatelské oříšky

Jarmila Prošvicová


S naší cvičebnicí zvednete vaše překladatelské dovednosti!
Kniha je vhodná i pro samouky, je pomůckou do ruky učitelům i jako doplňkový materiál do kurzů. To vše pro pokročilejší studenty, kteří již mají probrány složitější gramatické jevy. V první části knihy najdete české texty k překladu, v druhé části knihy správná řešení. Zajímavá slovní zásoba je vyznačena tučně, a to i v českém textu, aby studenti věděli, na co se zaměřit – zejména předložkové vazby.

Detailní informace

Jazyk angličtina
Počet stran 192
EAN 9788025136140
Datum vydání 08.11.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,385
Typ Kniha

Překlad z češtiny do angličtiny vyžaduje aktivní znalost jazyka, čili je tím nejsložitějším. Je tím nejvyšším stupněm znalosti jazyka, vyžadujícím už trochu nadhled nad základní gramatikou a bohatou slovní zásobu. V knize uvedený překlad daných textů není jedinou možnou správnou formou překladu.

Kniha je určená i pro samouky, je pomůckou do ruky učitelům i jako doplňkový materiál do kurzů. To vše pro pokročilejší studenty, kteří již mají probrány složitější gramatické jevy.

V první části knihy najdete české texty k překladu, v druhé části knihy správná řešení. Zajímavá slovní zásoba je vyznačena tučně, a to i v českém textu, aby studenti věděli, na co se zaměřit – zejména předložkové vazby. Z každého zpracovaného textu by si student měl odnést nějakou slovní zásobu. Gramatické jevy jsou podtrženy, označeny horními číselnými indexy a dále probrány na praktických příkladech.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM