EN

Malý vědec

Experimenty, které můžete provádět i doma

Tomislav Senćanski


Vědecké experimenty pro školáky!
Rozmanité, na přípravu jednoduché experimenty z této knihy pomohou dětem lépe porozumět fyzikálním a chemickým zákonům, s nimiž se podrobně seznamují ve výuce. K této užitečné zábavě nepotřebují žádné složité, drahé a nedostupné pomůcky, vystačí si s obyčejnými věcmi, které jsou všude kolem nás. Vydejte se tedy spolu s námi za záhadami a dobrodružstvím, které nám nabízí věda!

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název SSE 1_CZ
Počet stran 64
EAN 9788026600237
Datum vydání 20.02.2012
Věk od 8
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,352
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ověřte si platnost fyzikálních a chemických zákonů zábavnou formou v praxi - experimenty, které můžete provádět i doma!

Tato kniha je určena pro všechny, kteří si chtějí ověřit fyzikální a chemické zákony jednoduchými experimenty – ať už ve škole, nebo doma. Najdete v ní pokusy přehledně rozčleněné do následujících oblastí: voda, rostliny, vzduch, teplo, sledování proměn, světlo, zvuk, elektřina. Kniha k vám přichází v doprovodu dalších dvou dílů (v nichž najdete další zajímavé pokusy), při jejichž provádění se rozhodně nudit nebudete. Zaručujeme vám, že tahle fyzika a chemie je opravdu zábavná. Vždyť některé z našich experimentů připomínají spíše kouzla než vědecké pokusy! S těmito knihami nahlédnete do tajů vědy a mnohé z toho, co se později dovíte třeba ve škole, vám bude jasnější a srozumitelnější. Budete-li pozorní, můžete potom naopak vy o lecčems poučit své rodiče, učitele či spolužáky. Zjistíte, že všechno, co se ve škole učíte, má své praktické využití, a to bývá někdy velmi zábavné. Tak tedy pozvěte své kamarády a ukažte jim, že fyzika a chemie rozhodně nejsou nudné vědy!

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tomislav Senćanski

Tomislav Senćanski

Vystudoval Přírodovědeckou fakultu na Bělehradské univerzitě. Již více než 50 let se aktivně zabývá popularizací fyziky. Jako učitel fyziky na základní škole měl možnost zkoušet rozmanité postupy, kterými se snažil dětem fyziku co nejvíce přiblížit. A tak profesor Toma, jak je kamarádsky označován, začal své hodiny čím dál více prokládat jednoduchými i složitějšími pokusy, aby demonstroval skutečně názorně zákonitosti, o nichž se v hodinách obvykle jen přednáší. Věda hrou se pak stala náplní i mnoha jeho knih, které věnoval právě dětem ve snaze podnítit jejich zájem o přírodní vědy, a to nejen o fyziku samotnou, ale též o chemii, biologii a další přírodovědní disciplíny.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM