EN

Jorinda a Joringel

bratři Grimmové, Radek Malý


Pohádky bratří Grimmů vás zaručeně okouzlí, pobaví i poučí. Ponořte se do pohádkového světa.
Kdo by neznal pohádky bratří Grimmů? Nabízíme vám jednadvacet pohádek, které se setkali s obrovským úspěchem. A jak to bývá, najdete v pohádkách poučení i zábavu, ale především se setkáte s nadpřirozenem, s kouzly, která jsme možná zapomněli a možná vždy účinkovala jen ve fantazii vypravěčů a na stránkách knih.

Detailní informace

Žánr pohádka
Jazyk čeština
Původní jazyk němčina
Počet stran 104
EAN 9788000040974
Datum vydání 23.11.2015
Věk od 6
Formát 210x235 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,553
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Pohádky bratří Grimmů vás zaručeně okouzlí, pobaví i poučí. Ponořte se do pohádkového světa.

Jedenadvacet delších i kratičkých pohádek, které najdete v této knížce, sesbírali s dvěma stovkami dalších bratři Jacob a Wilhelm Grimmové po celém Německu. Potom je převyprávěli svým současníkům – a setkali se s obrovským úspěchem. Ovšem kořeny těch příběhů většinou sahají mnohem hlouběji, jak už to u lidových vyprávění bývá. Odjakživa byly pohádky zdrojem poučení i zábavy, ale především umožňovaly přímý dotyk s nadpřirozenem, s kouzly, která jsme možná zapomněli a možná vždy účinkovala jen ve fantazii vypravěčů a na stránkách knih.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Malý

Radek Malý

Radek Malý je český spisovatel. Píše hlavně knížky různých žánrů pro děti a mládež, ale také překládá z němčiny. Kromě toho učí na vysoké škole obor tvůrčí psaní. Když nepíše a neučí, většinou něco dělá na zahradě. Snaží se tam pěstovat hlavně staré odrůdy rostlin s krásnými a tajemnými názvy. Na zahrádce taky chová včely, opečovává vinnou révu a kochá se pohledem na západ slunce. U toho mu asistuje zrzavý kocour a občas nějaká toulavá kočka z okolí.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM