EN

Marie Terezie: záhady a mystéria

Vladimír Liška


Poznejte klíčové okamžiky vlády Marie Terezie - jediné panovnice na českém trůnu.
Jaké byly klíčové okamžiky vlády Marie Terezie? Barokní období, do kterého se jediná česká panovnice narodila, bylo bohaté kulturou i množstvím pověr a předsudků. Objevovalo se několik zázračných a pozoruhodných událostí, které ovlivňovaly dobu i vnitřní svět panovnice – její vztahy k církvi a náboženské víře. Autor se tak zamýšlí i nad rozporuplností vlády Marie Terezie a nad jejími přínosy reformního úsilí, které je pro její panování příznačné.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788075056290
Datum vydání 06.03.2017
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,447
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Kniha, mapující období vlády jedné z nejvýznamnějších panovnických osobností osmnáctého století Marie Terezie, si všímá klíčových okamžiků její vlády ve vazbě na překonávání vlivů středověkého pojímání státu i myšlení pozdního barokního období, charakteristického množstvím pověr a předsudků, jimiž se autor zabývá v celkovém dobovém kontextu.

Barokní kultura, do jejíhož vrcholného období se Marie Terezie narodila, měla totiž značný význam i pro české země a ovlivňovala charakter doby i společnosti, v níž tato habsburská panovnice žila.

Součástí publikace je i vykreslení takzvaných zázračných a jiných pozoruhodných událostí, jež se do tohoto období promítaly a které ovlivňovaly i vnitřní svět Marie Terezie, či její vztahy k církvi a náboženské víře.

Autor se proto zamýšlí i nad rozporuplností vlády této habsburské panovnice a nad jejími osobními přínosy reformního úsilí, jež je pro období jejího panování příznačné.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM