EN

Vznik Československa 1918: fakta, mýty, legendy a konspirace

Vladimír Liška


Nejen T. G. Masaryk a E. Beneš, ale i rozporuplný vztah M. R. Štefánika k prvnímu československému prezidentovi
Vladimír Liška nás seznamuje s vývojem, jenž předcházel vzniku Československa, a dál nás provází charakteristickými problémy, které politická elita nově vzniklého státu musela řešit, ať už se jednalo o velmi napnutý rozpočet, rozevírající se nůžky mezi chudými a bohatými, občanské nepokoje či rozpory mezi samotnými politiky. Kniha přinese radost nejen zájemcům o české dějiny, ale může být dobrým zdrojem informací i pro žáky základních a středních škol.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788075971463
Datum vydání 06.09.2018
Věk od 12
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,376
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Vladimír Liška nás ve své knize Vznik Československa tentokrát stručně, a přitom přesně seznamuje s vývojem, jenž vzniku Československa předcházel, a dál nás provází charakteristickými problémy, které politická elita nově vzniklého státu musela řešit, ať už se jednalo o velmi napnutý rozpočet, rozevírající se nůžky mezi chudými a bohatými, občanské nepokoje či rozpory mezi samotnými politiky.

Text se neomezuje pouze na osobnost T. G. Masaryka, pozornost je věnována i E. Benešovi a svou samostatnou kapitolu zde má M. R. Štefánik – v ní je analyzován jeho rozporuplný vztah k prvnímu československému prezidentovi. Za zmínku také stojí odbočka k legiím, jež jsou v současných školských osnovách vcelku opomíjeny.

Kniha přinese radost nejen zájemcům o české dějiny, ale může být kvalitním zdrojem informací i pro studenty středních škol.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM