EN

Záhada maltézských hodin

Jorn Lier Horst


CLUE: Cecílie, Leo, Une a pes Egon. Správná čtverka, která rozluští každou záhadu.
Cecílie, Leo, Une a pes Egon tentokrát pátrají po vzácných maltézských hodinách. Spolu s drahocennými šperky a zlatem byly ukradeny z luxusního norského zlatnictví. Stopy možného pachatele vedou do Škunerové zátoky. Pomůže případ vyřešit tajuplný deník, záhadná mapa a tajemný klíč? Malé detektivy také potrápí hodiny a čas. Co čas vlastně je? Proč je tak neuchopitelný? A jak ho využít co nejsmysluplněji a nepromarnit ho?

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Maltesergaten
Původní jazyk norština
Řada CLUE
Překladatel Pavla Nejedlá
Počet stran 160
EAN 9788074736124
Datum vydání 27.11.2017
Věk od 9
Formát 145x205 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Trix
Hmotnost 0,345
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

CLUE znamená v angličtině stopu v policejním vyšetřování. Je to také složenina z počátečních písmen jmen hlavních hrdinů série: Cecílie, Lea, Une a psa Egona.

Jedno z nejluxusnějších zlatnictví v Norsku bylo vykradeno. Kromě zlata a drahocenných šperků zmizely i vzácné maltézské hodiny. Zloději byli dopadeni, ale cenné hodiny se nenašly. Pak jeden z lupičů uprchne z vězení a jeho stopy vedou až do Škunerové zátoky. Cecílie, Leo, Une a Egon musejí společně rozmotat případ plný otazníků. Nechybí ukrytý deník, tajemný klíč, záhadná mapa, podivná noční návštěva a podzemní labyrint chodeb.

Druhý díl napínavé série se opět odehrává v přímořském penzionu Perla a jeho přilehlém okolí. Potkáme se se starými známými – vysloužilým námořníkem Staroušem Timem, světáckým malířem Christianem Lassonem a dalšími.

Celým příběhem se, jako ostatně v celé sérii, proplétá filozofické téma podané zajímavým a lehce přístupným stylem. V tomto díle si autor jako leitmotiv zvolil téma času. Hlavní hrdinové budou během svého pátrání po vzácných hodinách přemýšlet a debatovat o tom, co to čas vlastně je, proč je tak neuchopitelný a jak ho lze promarnit či naopak využít co nejsmysluplněji.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "CLUE"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM