EN

Kroniky prachu

Lin Rina


Police v knihovnách jsou plné prachu, ale i úžasných příběhů, které stojí za to číst. Jako třeba tento…
Animant nezajímá svět šatů, plesů a pozlátka. Ona miluje knihy a příběhy, takže po nabídce pracovat měsíc v univerzitní knihovně v Londýně skočí všemi deseti. V obklopení tolika knihami se však jen těžko dokáže soustředit na své pracovní povinnosti. Její už tak rozptýlenou pozornost narušuje i vrchní knihovník – nejprotivnější muž na světě, se kterým není lehké vyjít. Přesto v ní začne probouzet city, které předtím neznala...
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Animant Crumb´s Staubchronik
Původní jazyk němčina
Překladatel Dagmar Heeg
Počet stran 544
EAN 9788025344828
Datum vydání 28.11.2019
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,794
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Šaty, plesy, plané řeči a na konci toho všeho… ideální manžel. Tak si představuje Animantina matka nejbližší budoucnost své dcery. Jenže Animant je tento svět pozlátka na hony vzdálený. Ona se nejraději pohybuje na mnohem zajímavějším místě – ve světě knih a příběhů. Ačkoliv se s pomocí vtipu a sarkasmu snaží odehnat realitu od sebe co nejdál, stejně ji doběhne. Nabídce pracovat jeden měsíc v univerzitní knihovně se nedá odolat, a tak plna očekávání opouští nudné provinční městečko a odjíždí do Londýna.

V obklopení tolika knihami se jen těžko dokáže soustředit na své pracovní povinnosti. Její už tak rozptýlenou pozornost narušuje i vrchní knihovník – nejprotivnější muž na světě, se kterým není lehké vyjít. Přesto v ní začne probouzet city, které předtím neznala. A ani ta nejučenější kniha jí neporadí, jak se s nimi vypořádat.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Kroniky prachu"

Hodnocení čtenářů

Eva Francová
Příběh se odehrává v Anglii zhruba v 18. století. V té době u mladých slečen bylo nejdůležitější dobře se provdat. A tak i matka hlavní hrdinky Animant spřádá plány, jak najít toho nejlepšího ženicha. Ovšem šaty, plesy a hloupí nápadníci to Animant nebaví, to si bude raději číst a číst. Jednou se jí naskytne příležitost pracovat na univerzitní knihovně v Londýně. Moc si užívá, že je celý den obklopena knihami. Jediná překážka je hlavní knihovník – nejprotivnější muž na světě. Jednoduchý, milý příběh. Vzpurná mladá hrdinka, odhodlaná bojovat za svou pravdu. Je to nenáročné čtení, i přesto Vás vtáhne do děje a 500 stránek přečtete jako nic. Určitě nečekejte žádnou velkou akci a dějové zvraty. Vše plyne k tomu, co čekáte od začátku knihy. Ale k tomuto příběhu to prostře patří. Je to odpočinkové čtení, které Vás bude bavit o to víc, že Animant miluje knihy stejnou měrou, jako Vy :-) Při čtení byste nejraději za ní do knihovny hned zavítali. Moc se mi líbila vylíčená doba. Oblečení dam – široké sukně, korzety, klobouky. Ježdění v drožkách, vzájemné chování mužů a žen, služebnictvo, večírky…. Nádhera. A také méně příjemná témata jako například to, že se ženy v té době nemohly vzdělávat, pohled na židovské rodiny,.. Obal této knihy je nádherný. Ano, jsem povrchní, ale prostě takovou krásnou knihu jsem musela mít doma :-) Půl hvězdičky strhávám za některé pasáže, které se opakovaly. Kdyby měla kniha o 100 stran méně, vůbec by ji to neuškodilo. Ale určitě doporučuji přečíst všem romantikům, knížka Vás mile pohladí po duši. 4,5*/5*

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lin Rina

Lin Rina

Úsměv, šálek čaje v ruce a hlava plná příběhů. Když Lin Rina píše, sní o jiných světech, časech a vesmírech. Ráda se ale podílí i na kreslení ilustrací a na kaligrafických detailech, i když přitom riskuje prsty špinavé od inkoustu. Ve svém každodenním životě tráví spoustu času se svými dvěma dcerami mezi hrady z písku a papírovými úryvky dětských knih. Žije se svými dětmi, přítelkyní a psem na chalupě ve Schwarzwaldu.
Zobrazit profil autora

Recenze

www.lacultura.cz - Animant a její Kroniky prachu

„Je to zkrátka perfektní oddechové čtení, které pohladí po duši."

lacultura.cz - Animant a její Kroniky prachu

„Důležité zde jsou silné emoce, které kniha dokáže vyvolat, dokonalé opisy, zajímavé a charismatické hlavní postavy, mezi kterými funguje ta správná chemie, a čtivý styl psaní. Je to zkrátka perfektní oddechové čtení, které pohladí po duši."
NAPIŠTE NÁM