EN

Pop věda

Neuvěřitelné historky ze světa vědy

Gabriel León


Fascinující příběhy na pozadí zásadních vědeckých objevů
Věda – to nejsou jen vzroce, data, nekonečné odborné diskuze, neustálé publikování článků a boj o granty. Pod touhle slupkou, která je veřejnosti nejvíce na očích, se skrývají příběhy obyčejných lidí plné náhod, nehod a někdy i situací tak absurdních, že by je ani scénáristé nejlepších komedií nedokázali vymyslet. Gabriel León si prošel martyriem doktorandského studia a v jeho průběhu sesbíral několik takových historek, které teď předkládá všem čtenářům k pobavení a pochopení, že vědci jsou také jenom lidé.

Detailní informace

Ilustrátor Aleš Čuma
Jazyk čeština
Původní název La ciencia pop
Původní jazyk španělština
Překladatel Ema Pokorná
Počet stran 200
EAN 9788026431770
Datum vydání 20.07.2020
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,299
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Proč vždycky ta nejkrásnější rajčata v obchodě jsou úplně bez chuti? Co mají společného holubi s naváděnými raketami a chytrými zbraněmi? Z čeho jsou vlastně vytvořeny geny? A jaká neuvěřitelná příhoda stojí za objevem sacharinu? Jaký převratný objev učinili úplnou náhodou kanadští vědci při expedici na Velikonoční ostrov? Co když vám někdo bude tvrdit, že voda má vzpomínky a že rostliny můžete úspěšně podrobit výslechu na detektoru lži?

Gabriel León je chilský biochemik, doktor molekulární biologie a popularizátor vědy, který se rozhodl poodkrýt tajemství těchto a mnoha dalších příběhů z historie i současnosti vědy a přiblížit nám tak skrytou a mnohdy až absurdně komickou tvář této jinak vážné dámy v bílém plášti.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM