EN

Zpěvy sladké Francie

Josef Krček


Nové vydání francouzských lidových písní s notovými záznamy a CD
Zpěvy sladké Francie, dnes již klasický výbor francouzských lidových písní z 15.– 18. století, který z vlastních překladů sestavil Hanuš Jelínek, vychází nyní jako zpěvník v hudební úpravě Josefa Krčka a s CD nahrávkou v podání souboru Chairé.

Detailní informace

Žánr poezie
hudba
Původní jazyk francouzština
Překladatel Hanuš Jelínek
Počet stran 128
EAN 9788076011670
Datum vydání 02.09.2019
Věk od 0
Formát 170x190 mm
Hmotnost 0,345
Typ Kniha + CD
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Edice: Hudba

Z francouzštiny přeložil a uspořádal Hanuš Jelínek

Zhudebnění a notové zápisy Josef Krček

Obsahuje CD skupiny Chairé

Francouzské lidové písně z 15.–18. století

Zpěvy sladké Francie, dnes již klasický výbor francouzských lidových písní, který z vlastních překladů sestavil Hanuš Jelínek, vychází nyní jako zpěvník v hudební úpravě Josefa Krčka a s CD nahrávkou v podání souboru Chairé.

Hanuš Jelínek (1878—1944), středoškolský profesor francouzštiny a němčiny, básník překladatel a literární vědec, se vždy zajímal o lidovou slovesnost. Do francouzštiny přeložil mnoho českých a slovenských písní a do češtiny naopak přebásnil francouzské lidové písně z 15.–18. století. Jeho výbor Zpěvy sladké Francie a Nové zpěvy sladké Francie je obohacen i o několik písní, u kterých je autor znám, ale jsou již zlidovělé.

Josef Krček (*1946 je hudebník, skladatel, zpěvák, umělecký vedoucí, muzikoterapeut a spisovatel. Od roku 1969 hrál v souboru Chorea Bohemica, od roku 1975 pak v souboru Musica Bohemica. V 90. letech se věnoval muzikoterapii (založil školu Musica Humana). Dlouhodobě se zabývá starší českou a evropskou hudbou a lidovými písněmi. V roce 1999 založil v Příbrami vokálně instrumentální soubor s dobovými nástroji Chairé. Je autorem skladeb pro dechové orchestry, skládá filmovou hudbu a hudbu pro rozhlasové pohádky, hry a seriály, upravil přes 200 lidových písní. Jeho koníčkem jsou historické hudební nástroje, některé si sám upravuje i vyrábí. Je mj. autorem zpěvníků Špalíček lidových písní (2008), Písničky pro nejmenší (2010) a knihy Vánoce – Putování do Betléma

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Krček

Josef Krček

Josef Krček je spisovatel, ale také hudebník, skladatel, zpěvák, umělecký vedoucí a muzikoterapeut. Absolvoval Státní konzervatoř (obor klarinet). Zabývá se starší českou a evropskou hudbou a lidovými písněmi. V Příbrami založil v roce 1999 vokálně instrumentální soubor dobových nástrojů Chairé, který vede dodnes. Je autorem desítek skladeb pro dechové orchestry, ale i hudby pro filmy, rozhlasové pohádky, hry a seriály, upravil přes dvě stě lidových písní. Vydává CD, publikuje zpěvníky. V Albatrosu mu vyšlo několik knih pro děti, mezi nimi například Špalíček lidových písní, Písničky pro nejmenší nebo Příběhy dvanácti měsíců.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM