EN

Kouřová clona

Jorn Lier Horst, Thomas Enger


Pokračování atmosférické, návykové a oceňované krimi série s komisařem Alexandrem Blixem a novinářkou Emmou Rammovou
Během silvestrovských oslav dojde v Oslu k nečekanému výbuchu. Mezi zraněnými je někdo, koho Alexander Blix dobře zná – Ruth-Kristine, matka dvouleté Patricie, kterou před deseti lety unesli a dodnes je nezvěstná. Blix její zmizení dlouhé roky vyšetřoval, ale bezvýsledně. Nyní se k případu obrací pozornost veřejnosti, která je fascinovaná nevyřešeným tajemstvím. Blix spolu s Rammovou musí najít cestu kouřovou clonou, do níž je únos Patricie zahalen.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Roykteppe
Původní jazyk norština
Překladatel Iva Kopečná
Počet stran 320
EAN 9788076621893
Datum vydání 23.08.2021
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Thrill
Hmotnost 0,419
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Během silvestrovských oslav dojde v Oslu k nečekanému výbuchu. Mezi zraněnými je někdo, koho Blix dobře zná – matka Patricie, dvouleté holčičky, kterou před deseti lety unesli a dodnes je nezvěstná. Blix její zmizení dlouhé roky vyšetřoval, ale bezvýsledně. Nyní se k případu obrací pozornost veřejnosti, která je fascinovaná nevyřešeným tajemstvím. Blix spolu s Rammovou musí najít cestu kouřovou clonou, do níž je únos Patricie zahalen.

„Detektivní příběh špičkové kvality z pera dvou prominentních norských autorů, v němž skvěle a umně kombinují probíhající případ s tzv. odloženým. Spolu s Nožem od Jo Nesboho jde ve své žánrové kategorii o největší čtenářský zážitek sezony.“

- Tvedestrandsposten, Norsko

JORN LIER HORST (1970) a THOMAS ENGER (1973) píší oba vlastní úspěšné krimi romány, jejichž ústřední hrdinové – vrchní komisař William Wisting a novinář Hennig Juul – jsou čtenářům již dobře známí. Mezitím se však rozhodli spojit síly a napsali strhující thriller světového formátu s názvem Vyvolení, kterým odstartovali novou, společnou sérii.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Blix a Rammová"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM