EN

Život staré Šumavy

Vlastimil Vondruška


Šumava od pravěku do počátků 20. století
Kniha historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky vypráví čtivým a přitom fundovaným způsobem o proměnách život staré Šumavy. Je doplněna téměř stem unikátních dobových fotografií ze sbírek Muzea Šumavy v Sušici. Autor prostřednictvím příběhů a citací z dobových pramenů představuje rozmanité skupiny tehdejších obyvatel, ať již to jsou rolníci, dřevaři, skláři, pastýři nebo pašeráci a lupiči.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788076011038
Datum vydání 01.04.2019
Věk od 18
Formát 165x240 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,619
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Kniha historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky vypráví čtivým a přitom fundovaným způsobem o proměnách život staré Šumavy. Je doplněna téměř stem unikátních dobových fotografií ze sbírek Muzea Šumavy v Sušici. Autor popisuje osídlení hor od pravěku až do počátků 20. století a prostřednictvím příběhů a citací z dobových pramenů představuje rozmanité skupiny tehdejších obyvatel, ať již to jsou rolníci, dřevaři, skláři, pastýři nebo pašeráci a lupiči. Kniha rovněž popisuje lidovou architekturu, oděv, zvyky i způsob obživy. Potěší určitě nejen ty, kteří obdivují krásu Šumavy, ale všechny, kteří si váží života našich předků.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vlastimil Vondruška

Vlastimil Vondruška

PhDr. Vlastimil Vondruška, CSc. se věnuje především beletrii (historické životopisné a detektivní romány). Vydává rovněž populárně naučné knihy. Jeho nejúspěšnějším titulem je čtyřdílná Přemyslovská epopej.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM