EN

Paracelsica

Dvě studie o renesančním mysliteli a lékaři

Carl Gustav Jung


Dvě studie o slavném renesačním lékaři a filosofovi z pera zakladatele analytické psychologie.
Kniha obsahuje dvě Jungovy přepracované a rozšířené přednášky o jedné z nejpozoruhodnějších renesančních postav, Paracelsovi: Paracelsus jako lékař a Paracelsus jako duchovní zjev. Zejména druhá, podstatně rozsáhlejší studie, otevírá vhled do nelehko přístupné Paracelsovy „skryté“ filosofie.

Detailní informace

Žánr filosofie
Jazyk čeština
Původní název Paracelsica
Původní jazyk němčina
Překladatel Martin Žemla
Počet stran 136
EAN 9788076011779
Datum vydání 16.09.2019
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Reflexe
Hmotnost 0,29
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Dvě rozšířené přednášky významného švýcarského psychiatra, psychologa a filosofa XX. století. Kniha obsahuje dvě Jungovy přepracované a rozšířené přednášky o jedné z nejpozoruhodnějších renesančních postav, Theofrastu Bombastovi von Hoheim alias Paracelsovi: Paracelsus jako lékař a Paracelsus jako duchovní zjev. Zejména druhá, podstatně rozsáhlejší studie, otevírá vhled do nelehko přístupné Paracelsovy „skryté“ filosofie. Jung zde, i pomocí hojných citací, které bezprostředně předvádějí autorův veskrze „drsný“ jazyk, vykresluje obraz živoucího sepětí myšlenky a života, které je pro Paracelsa tolik příznačné. Neméně zajímavý je ovšem i způsob, jakým Jung sám svou postavu analyzuje.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung (1875–1961) je zakladatelem hlubinné psychologie. Tento švýcarský terapeut a učenec kriticky navázal na starobylé esoterické a magické praktiky i na soudobé teorie Freudovy. Jeho hlavním přínosem je učení o kolektivním nevědomí a archetypech.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM