EN

Kafe a cigárko

Marie Doležalová


Marie Doležalová napsala, pobavila, zvítězila
Jak v době blogové vytvořit ze svého blogu fenomén, který se pro zástupy čtenářů stane čtvrteční drogou? Jak přetavit spontánní (rozuměj úplnou náhodou vzniklý) nápad v prestižní Magnesii Literu? A jak dosáhnout toho, že vám lidi za celý rok nenapíšou jediný negativní ohlas? Jednoduše: především nesmíte mít nic z toho v úmyslu. Právě naopak! Vy musíte jen tak mimochodem uskutečňovat sen o vlastním blogu, aniž byste si stavěli jakékoli vyšší cíle. A musíte umět psát jako Marie Doležalová.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Kafe a cigárko
Původní jazyk angličtina
Počet stran 262
EAN 9788074981166
Datum vydání 25.11.2015
Věk od 15
Formát 210x148 mm
Nakladatelství Domino
Hmotnost 0,547
Typ Kniha
Vazba leporelo knížkové

"Jak v době blogové vytvořit ze svého blogu fenomén, který se pro zástupy čtenářů stane čtvrteční drogou? Jak přetavit spontánní (rozuměj úplnou náhodou vzniklý) nápad v prestižní Magnesii Literu? A jak dosáhnout toho, že vám lidi za celý rok nenapíšou jediný negativní ohlas?

Jednoduše: především nesmíte mít nic z toho v úmyslu. Právě naopak! Vy musíte jen tak mimochodem uskutečňovat sen o vlastním blogu, aniž byste si stavěli jakékoli vyšší cíle.

Pak už zbývá jen pár dalších předpokladů: důvěrně znát svět, o kterém píšete. Psát tak, aby se všichni aktéři popisovaných příhod poznali, a cítili se polichoceni či pobaveni, nikoli dotčeni. Musíte být vtipná a inteligentní a psát tak dobře, že vaše články vyhledávají i lidé, kteří by za jiných okolností žádný blog ani historky z hereckého zákulisí nikdy nečetli (ze zásady). A hlavně – musíte umět shodit sama sebe a dělat to s takovým šarmem a grácií, že všechny vaše chyby a trapasy budou čtenáři milovat.

Zkrátka a dobře: musíte psát jako Marie Doležalová.

A když se k tomu přidají geniální ilustrace Jana Hofmana, vznikne kniha, kterou prostě chcete mít. Kterou chcete dát jako dárek. Protože tahle kniha vám zvedne náladu tak jako žádná jiná!"

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marie Doležalová

Marie Doležalová

Marie Doležalová je herečka známá ze seriálů Comeback, Vyprávěj, Svět pod hlavou, z filmu Pusinky, jako členka souboru Divadla na Fidlovačce (2006 – 2018) a Olívie ve Večeru Třikrálovém na Letních shakespearovských slavnostech (2016 – 2017). V roce 2015 vyhrála spolu s Markem Zelinkou taneční soutěž StarDance. Ke psaní se dostala jako blogerka s blogem Kafe a cigárko o životě herečky, který získal Literu za blog roku v rámci cen Magnesia Litera 2015. Na podzim téhož roku vyšel blog knižně, o rok později i jako audiokniha, kterou načetla sama herečka. Pro server Stream.cz pak v roce 2017 natočila stejnojmenný seriál. V tomtéž roce pokračovala v psaní blogů, zaměřila se více na rodinu a intimnější a rozmanitější témata, což byl základ pro její druhou knihu Jeden kopeček šmoulový.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM