EN

Dalajlama. Neobyčejný život

První autorizovaná biografie

Alexander Norman


První autorizovaný životopis Tändzina Gjamccha, 14. dalajlamy
Dalajlamovo poselství míru a soucitu rezonuje s lidmi všech vyznání po celém světě. Jaký je skutečný příběh jedné z nejvlivnějších osobností moderní historie? Fascinující biografická publikace odhaluje komplikovaný vztah mladého dalajlamy a čínských komunistů, jeho dramatický útěk ze země, usazení v exilu i složité hledání hlasu ve světové politice. Poznejte do detailu osobnost Tändzina Gjamccha i dějinné souvislosti, které formovaly jeho duchovní cestu!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Alexander Norman
Jazyk čeština
Původní název The Dalailama: An Extraordinary Life
Původní jazyk angličtina
Překladatel Aleš Valenta
Počet stran 352
EAN 9788076016835
Datum vydání 05.09.2022
Věk od 18
Formát 160x230 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Osobnosti
Hmotnost 0,776
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

První autorizovaný životopis Tändzina Gjamccha, 14. dalajlamy, sepsaný jeho dlouholetým spolupracovníkem, je fascinujícím pohledem na životní příběh jedné z nejvlivnějších světových osobností. Normanova kniha uvádí čtenáře do málo známých a v mnohém překvapivých dějin Tibetu před dalajlamovým narozením, ukazuje bohaté kulturní tradice i zaostalost země. Pozornost je věnována předchůdci Tändzina Gjamccha, 13. dalajlamovi, za jehož doby se vyhrotily mnohé problémy, kterým musel čelit jeho nástupce. Kniha vypráví komplikovaný příběh vztahu mladého dalajlamy a čínských komunistů, jeho dramatického útěku ze země, usazení v exilu, vyrovnávání se se záludnostmi světové politiky a mnohaleté obtížné cesty do postavení přední duchovní autority současného světa. Čtivá a dramatická kniha přináší zároveň portrét dalajlamy jako významného myslitele.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alexander Norman

Alexander Norman

Alexander Norman je již po tři desetiletí spolupracovníkem a přítelem 14. dalajlamy, působil jako jeho tiskový mluvčí. S Tändzinem Gjamcchem spolupracoval mimo jiné na jeho autobiografii Svoboda v exilu (česky 2011) a na řadě dalších titulů, mezi nimi též na knize Etika pro dnešní svět (Beyond Religion, česky 2021). Je rovněž autorem knihy o historii Tibetu a úřadu dalajlamy Holder of the White Lotus: The Lives of the Dalai Lama (2008). Je absolventem tibetských studií na univerzitě v Oxfordu. Věnuje se přednáškové činnosti, je aktivní v charitativní organizaci Help Tibet.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM