EN

Povídačky naší Kačky

Logopedické povídky

Bohdana Pávková


Procvičte s dítětem správnou výslovnost
Kniha je určena dětem, kterým se nedaří správná výslovnost hlásek. Ke zlepšení výslovnosti poslouží krátké povídky se zvýšenou frekvencí procvičované hlásky, postupně se tak procvičí problematické hlásky - od nejjednodušších po nejsložitější. Tato logopedická pomůcka děti také pobaví, protože příběhy jsou vtipné a navíc doplněné veselými ilustracemi. Povídky jsou vhodné pro všechny děti k poslechu, začínající čtenáři si je navíc mohou sami přečíst.

Detailní informace

Žánr logopedie
Ilustrátor Aleš Čuma
Jazyk čeština
Počet stran 88
EAN 9788026615576
Datum vydání 24.08.2020
Věk od 4
Formát 170x190 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,329
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Povídačky naší Kačky je publikace určená pro děti, jimž se nedaří správná výslovnost – buď hlásku neumí vyslovit nebo ji nahrazují jinou hláskou nebo hlásku tvoří na nesprávném artikulačním místě.

Pokud se dítě pod vedením odborníků a s pomocí rodičů hlásku naučilo, procvičí si ji ve slovech, ve větách, říkankách a textech. K tomu mu poslouží texty sestavené do povídaček, ve kterých je zvýšená frekvence ­sledované hlásky. Povídku nejprve přečteme, aby se dítě seznámilo s jejím obsahem, následně řekneme slova, v nichž se vyskytuje sledovaná hláska, a dítě po nás může opakovat, aby si výslovnost hlásky na začátku, uvnitř a na konci slov procvičilo. Na závěr předčítáme takové mluvní celky, které je dítě schopné si zapamatovat. Opakuje po nás, procvičí si a upevní naučenou hlásku a tu pak bude snadněji užívat v plynulé řeči. Při reprodukci má dítě vzor správné výslovnosti, vnímá melodii, rytmus, dynamiku a tempo – tedy modulační faktory důležité pro srozumitelnost řeči. Současně si procvičí mechanickou paměť a obohatí si slovník o nové pojmy.

Knížka Povídačky naší Kačky je logopedická pomůcka, která současně děti pobaví, protože příběhy jsou vtipné a navíc doplněné veselými ilustracemi.

Povídky k poslechu jsou vhodné pro všechny děti a začínající čtenáři si je určitě rádi přečtou sami.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM