EN

January a Deset tisíc dveří

Alix E. Harrowová


Když člověk vstupuje do dveří, musí mít odvahu vidět druhou stranu.
January je ztělesněním zvědavosti a v obrovském sídle bohatého pana Locka se cítí jako jedna z podivných hraček a pokladů, které zdobí jeho chodby: oprašovaná, pečlivě udržovaná, ignorovaná, a hlavně úplně jinde, než by měla být. Pak ale objeví podivnou knihu s vůní jiných světů, která vypráví příběhy tajných dveří, lásky, dobrodružství a nebezpečí. A s každou další stránkou se jí tyto příběhy víc a víc vplétají do života…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Ten Thousand Doors of January
Původní jazyk angličtina
Překladatel Adéla Špínová
Počet stran 424
EAN 9788076611382
Datum vydání 23.11.2020
Věk od 13
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,573
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Slova a jejich významy hrají ve světě důležitou roli. Tvarují a mění realitu pomocí té nejstarší alchymie...

January je ztělesněním zvědavosti. A když se ocitne v rozsáhlém sídle bohatého pana Locka, cítí se jako jedna z podivných hraček a pokladů, které zdobí jeho chodby a síně: oprašovaná, pečlivě udržovaná, z větší část ignorovaná a taky úplně jinde, než by měla být.

Potom ale objeví podivnou knihu. Knihu s vůní jiných světů, která vypráví příběhy tajných dveří, lásky, dobrodružství a nebezpečí. Každá její stránka January odhaluje další a další nemožné pravdy o světě a dívka v nich objeví také příběh úzce propletený s jejím vlastním životem.

Bohaté a propracované vyprávění o neskutečných cestách, nezapomenutelné lásce a nikdy nekončící síle příběhů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Marie Vlásková (@books._.by._.m)
Tohle úplně předčilo má očekávání. Tohle je ta knížka, která vás prostě nenadchne z anotace a vy ji odkládáte, protože vás prostě anotace nezaujala. Okamžitě dojděte pro tuhle knížku, pokud je to váš případ a bežte číst! Byl to i můj případ, knížka mi doma ležela dýl jak rok a já ji ani nechtěla číst, ale nakonec jsem se přinutila a našla jsem další knížku, která mě za tenhle rok úplně dostala. Trošku vám nastíním o čem knížka je. January, naše hlavní hrdinka, je míšenka. Její otec je stále na cestách a tak ji vychovává otcův bohatý zaměstnavatel, pan Locke. Matka jí zemřela už když byla malá. Pan Locke, jí sebou bere na cesty, stará se o ní. Jen díky němu, January přijímají ve společnosti. Jednoho dne objeví January v truhlici knihu, která pojednává o dveřích. Neví, co to je za knihu, ale začne číst. Teď je dobré říct, že January odjakživa miluje fantasy a dobrodružné knihy. Vyrostla na Alence v říši divů a Robinsonu Crusoe. A tak všemu, o čem se v knize píše, uvěří a dochází jí, že Dveře existují. Dveře mezi různými světy. Dobrými i zlými. Vzpomene si, že jako malá se s takovými dveřmi setkala. A teď se začne rozvíjet příběh, který vám prozrazovat nebudu, protože stojí za to, to s January zažít sám. Tahle knížka vám nabídne pohled na náš svět v počátku 20. století, nabídne nám pohledy i jinam. Čteme, že nic není tak jak se zdá. Že i dobří lidé mají svou stinnou stránku. Knížka je plná dobrodružství, fantastických světů i bytostí. January řadím mezi silné a odvážné hlavní hrdinky, protože taková opravdu je. Na pozadí toho všeho je i krásná romantická linka, která je ale opravdu jen v pozadí, ale i tak si stihneme její chemii užít. Ještě je důležité zmínit, že tohle je knížka v knížce. Prostě 2v1. Sledujeme vlastně dva příběhy, které spolu zezačátku nesouvisí, ale pak nám všechno dojde a vy se jednoduše zamilujete. Oba dva příběhy jsou skvělé a prosím, dejte knížce šanci❤
Martina Krausová
Ne o mnoho knihách, které jsem četla, se dá říct, že by byly krásné uvnitř i zvenčí, ale January je určitě jedna z nich. Jednotlivé kapitoly mají na svých začátcích krásné malůvky a jsem rozhodně velký fanda jak obálky na přebalu, tak i toho, co je pod ním - tohle by mělo být u více hardbacků, je to příjemné oživení a rozhodně to popuzuje k tomu si knihu koupit. Jak jsem ale řekla, January a deset tisíc dveří je krásná i uvnitř. Její čtení jsem si moc užila. Příběh a jeho zvraty byly za mne super (ale určitě to není pro každého, jak už jste nejspíš slyšeli mnohokrát, tahle knížka je zkrátka jiná). Líbilo se mi, jaký má příběh "flow" a aspekt dvou knih v jedné to pro mne dělal o to zajímavější, stejně jako krásný jazyk, jakým je kniha napsána (všechna čest překladatelce!). Magie a kouzla, světy i postavy. Usmívala jsem se i měla slzy v očích, tenhle příběh je zkrátka tak nějak hořkosladký. Jediný důvod, proč knize nedávám 5* je ten, že musím uznat, že bych se asi nezlobila, kdyby byla kratší. Ale jinak vážně velké doporučení!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alix E. Harrowová

Alix E. Harrowová

Alix E. Harrowová je bývalá historička s mnoha názory a ještě více pokutami v knihovně. Žije v Kentucky se svým manželem a jejich polodivokými dětmi. Její povídka A Witch’s Guide to Escape: A Practical Compendium of Portal Fantasies byla nominována na ceny Nebula a Locus a získala v roce 2019 ocenění Hugo.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - January a Deset tisíc dveří

„Nádhera, která zaslouží veškerou pozornost.“

Databazeknih.cz - January a Deset tisíc dveří

„Nádhera, která zaslouží veškerou pozornost.“
NAPIŠTE NÁM