EN

Procvičujeme čtení a psaní

Nejen pro dyslektiky a dysgrafiky

Miluše Jirušková


Naučte děti dobře číst a psát
Kniha je určena nejmladším žákům přibližně od 7 let a nabízí řadu podkladů pro procvičení čtení a psaní. První část knihy se věnuje psaní, vnímání tvarů jednotlivých písmen a jejich porovnávání. Při čtení se klade důraz na porozumění textu a žáci jsou motivováni ke koncentraci pozornosti. Materiály k procvičování jsou pestré po obsahové stránce, snaží se děti zaujmout a doplňují je veselé ilustrace.

Detailní informace

Ilustrátor Aleš Čuma
Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788026616283
Datum vydání 03.06.2021
Věk od 10
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,405
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Publikace je určena nejmladším žákům přibližně od 7 let a věnuje se rozvoji poznávacích funkcí, zejména v oblasti psaní a čtení.

Nejen pro psaní je důležité, aby žáci správně vnímali tvary a prostor. Písemný projev je také ovlivněn motorikou a pravolevou orientací.

Pro čtení je zásadní umět správně diferencovat řeč. Jedná se o sluchovou analýzu a syntézu (rozklad a skládání slov), vnímání tvrdých a měkkých slabik a dále o sluchové rozlišení délek samohlásek. Důležitá je rovněž paměť pro vnímání obsahu čteného textu a v neposlední řadě i obratnost ve vyjadřování.

První část publikace je věnována psaní, vnímání tvarů jednotlivých písmen a jejich porovnávání.

Texty určené pro čtení prolínají celou knihou. Procvičení čtení je koncipováno zábavnou formou a střídáním grafických typů písmen. Žáci jsou vybízeni k vnímání obsahu čteného textu a ke koncentraci pozornosti. Vše je doplněno originálními barevnými logickými úkoly.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM