EN

Břišani

Příběh o jídle, trávení a našem mikrobiomu pro děti i jejich rodiče

Kristýna Mothejzíková, Radkin Honzák


S předmluvou Radkina Honzáka
Jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu? A jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu – obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788076013100
Datum vydání 24.08.2020
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,281
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu – obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu.

Kristýna Mothejzíková (* 1980) je původní profesí bioložka-genetička. Intenzivně se zajímá o mikrobiom a souvislosti mezi zdravím a jídlem. Vyzkoušela mnoho dietních programů, jak zlepšit svůj zdravotní stav (sama trpí revmatoidní artritidou). Její osobní zkušenst koresponduje s prastarým poznáním i nejnovějšími výzkumy: Každému dělá dobře něco jiného, základem jsou ale kvalitní potraviny a péče o střevní mikrobiom. Řadu let se věnuje též počítačové grafice a ilustracím, kterými doprovodila i svou knihu Břišani.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Kristýna Mothejzíková

Kristýna Mothejzíková

Kristýna Mothejzíková (* 1980) je původní profesí bioložka-genetička. Intenzivně se zajímá o mikrobiom a souvislosti mezi zdravím a jídlem. Vyzkoušela mnoho dietních programů, jak zlepšit svůj zdravotní stav (sama trpí revmatoidní artritidou). Její osobní zkušenost koresponduje s prastarým poznáním i nejnovějšími výzkumy: Každému dělá dobře něco jiného, základem jsou ale kvalitní potraviny a péče o střevní mikrobiom. Řadu let se věnuje též počítačové grafice a ilustracím, kterými doprovodila i svou knihu Břišani.
Zobrazit profil autora

Radkin Honzák

Radkin Honzák

Radkin Honzák vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. Ve Vyšehradu vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM