EN

Cestou k tobě

Emily Houghton


Můžete se zamilovat do člověka, kterého jste nikdy neviděli?
Alice Gunnersleyová a Alfie Mack by se nejspíš nikdy nepotkali, kdyby oběma do života nezasáhla hrozivá nehoda. Teď leží v nemocnici jako dlouhodobí pacienti jen pár metrů od sebe a každý den si hodiny povídají – přes závěsy kolem lůžek se však zatím ještě neviděli. A i když to mezi nimi zpočátku trochu drhne, z jejich nočního povídání a soukromých vtípků brzo začne vzkvétat něco víc než přátelství. A opět se ukazuje, že láska bývá skoro vždy slepá.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Before I Saw You
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jana Vlčková
Počet stran 352
EAN 9788074985157
Datum vydání 16.09.2021
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Hmotnost 0,429
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Alice a Alfie mají za sebou hrozivé nehody. Alfie přišel o nohu při autohavárii, Alice byla popálená při požáru, který propukl v její kanceláři. Teď leží v nemocnici jenom kousek od sebe, ale nikdy se neviděli, protože Alicina postel na nemocničním oddělení pro dlouhodobé pacienty je obehnána závěsy a její obyvatelka nechce nikoho vidět. Ani sebe.

Alfie už je v nemocnici měsíce a nová pacientka mezi stálým osazenstvem je pro něj obrovský zážitek. Chce se s ní spřátelit, ale brzy pochopí, že to nebude tak snadné. Alice s nikým nemluví, vidět ji smějí pouze sestřičky. Jenomže Alfie je bojovník, a navíc odhodlaný se spřátelit s každým, koho potká. Postupně se oba i přes závěsy seznámí a brzy tráví hodiny tím, že si povídají a sdílejí soukromé vtípky. Alfie umí Alici rozesmát a z ní se stane jeho důvěrnice.

Jejich přátelství postupně přerůstá v něco víc, ale jak se jejich zdravotní stav zlepšuje a blíží se návrat do normálního života, musejí se rozhodnout, zda budou pokračovat ve vztahu s někým, kdo je sice podržel v těch nejhorších chvílích, ale nikdy neviděl jejich tvář.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Vynikajicí příběh, výborně se četl. Je napínavý i poučný. Jen ten konec byl šíleně useknutý. Celou dobu čekáte, tak co, dopadne to? A když to dopadne, tak to autorka usekne. Do epilogu toho přidala strašně málo.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Emily Houghton

Emily Houghton

Emily Houghton pracovala jako specialistka online marketingu, ale teď se na plný úvazek věnuje psaní. Pochází z Essexu, ale v současné době žije v Londýně. Je cvičitelkou jógy a spinningu a je úplně posedlá psy. O dráze spisovatelky snila od chvíle, kdy udržela v ruce pero.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM