EN

Pravidla pro holky

Candace Bushnell, Katie Cotugno


Začne to dřív, než vám to vůbec dojde. Naučíte se pravidla pro holky.
Marin je vynikající studentka, Její budoucnost vypadá zářně – angličtinář pan Beckett oceňuje, jak píše, a povídá si s ní o knihách. Když ale učitel zajde v jejich „vztahu“ příliš daleko, je Marin v šoku a zmatená, protože neví, co se vlastně stalo. Může za to všechno ona? Když konečně sebere odvahu celou situaci řešit s vedením školy, nikdo jí nevěří. A ona ho navíc musí dennodenně vídat. Když události ve škole i v jejím osobním životě začnou nabírat nebezpečné obrátky, musí si napsat vlastní pravidla.

Detailní informace

Ilustrátor Tereza Basařová
Jazyk čeština
Původní název Rules for being a girl
Původní jazyk angličtina
Překladatel Adéla Michalíková
Počet stran 208
EAN 9788076611856
Datum vydání 26.04.2021
Věk od 14
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,245
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Marin je vynikající studentka, píše do školních novin a po střední škole chce ve studiu pokračovat na Brownově univerzitě. Budoucnost vypadá zářně – a její angličtinář pan Beckett oceňuje, jak píše, a povídá si s ní o knihách. Když ale učitel zajde v jejich „vztahu“ příliš daleko, je Marin v šoku a zmatená, protože neví, co se vlastně stalo. Může za to všechno ona? Když konečně sebere odvahu celou situaci řešit s vedením školy, nikdo jí nevěří. A ona ho navíc musí dennodenně vídat při hodinách, a ještě snášet jeho poznámky. Marin to však nehodlá vzdát. Využije své pozice redaktorky školních novin a založí feministický čtenářský kroužek. Nalezne tak překvapivé spojence, třeba Graye, kterého dosud považovala za kluka, co se otočí za každou sukní. A když události ve škole i v jejím osobním životě začnou nabírat nebezpečné obrátky, musí vzít Marin život do svých rukou a napsat si vlastní pravidla.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

lea-truetowords.blogspot.com - Candace Bushnellová – Pravidla pro holky

... „Je to vtipná, milá oddechovka, kterou slupnete jako malinu, ale při které narazíte na důležitá témata, jako jsou: sexismus, obtěžování, feminismus.“ ...
NAPIŠTE NÁM